Mainos

Kuristi vaimonsa unissaan - syytteet hylättiin

Oikeus on antanut vapauttavan tuomion unissaan vaimonsa kuristaneelle brittimiehelle. 59-vuotiaan Brian Thomasin syytteet hylättiin, koska syyttäjän mukaan mies kärsii unihäiriöstä.

Thomas surmasi 57-vuotiaan vaimonsa Christinen viime heinäkuussa, kun pariskunta oli lomamatkalla asuntovaunullaan. Mies kertoi poliisille, että hän näki painajaisunta murtovarkaan tunkeutumisesta vaunuun ja herättyään havaitsi vaimonsa ruumiin vieressään.

Syyttäjän mukaan Thomas ei kuitenkaan hallinnut kehoaan surmahetkellä unihäiriönsä takia. Häiriö johtui liian äkillisestä masennuslääkkeiden lopettamisesta.

Aiemmin mies oli ottanut säännöllisesti masennuksen hoitoon tarkoitettuja lääkkeitä. Hän halusi kuitenkin keskeyttää ne lomansa ajaksi, koska ne aiheuttivat myös impotenssia. Lääketieteen asiantuntijat kertoivat Swansean oikeudelle, että näin äkkinäinen lopetus saattaa aiheuttaa hyvin todentuntuisia unia.

Brian Thomas on myöntänyt olevansa syyllinen tekoon. Oikeuden tuomarin mukaan lain silmissä mies ei kuitenkaan ole vastuussa tapahtuneesta ja sanoi tämän olevan "hyvä ihminen ja omistautunut aviomies".

Myös Thomasin perhe ja ystävät iloitsivat vapauttavasta tuomiosta.

- He rakastivat toisiaan ja olivat aina yhdessä. Hän (Brian Thomas) on aina ollut rakastava aviomies ja keskittynyt perheeseensä. Tämä oli traaginen episodi, miehen veli Raymond Thomas sanoi.

Pari ehti olla naimisissa 40 vuoden ajan ennen kohtalokasta yötä.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.