Mainos

Kurdiryhmä ilmoittautui myös Antalyan iskun tekijäksi

Aiemmin Istanbulin ja Marmariksen iskujen tekijäksi ilmoittautunut radikaali kurdiryhmä on ottanut vastuun myös Antalyan kaupungin tuhoisasta pommi-iskusta.

Radikaali kurdiryhmä Kurdistanin vapautuksen haukat (TAK) on ilmoittautunut myös Antalyassa Turkissa tehdyn pommi-iskun tekijäksi, kertoo turkkilainen Firat-uutistoimisto.

Ryhmä ilmoitti asiasta lausunnossaan internetsivustolla. Samalla se uhkasi jatkaa iskujaan Turkissa ja varoitti turisteja pysymään poissa. Ryhmän mukaan iskut ovat vastalause sille, miten Turkin hallitus ryhmän mukaan kohtelee kurdivähemmistöään.

Ryhmä on sanonut tehneensä myös Istanbulin ja Marmariksen pommi-iskut. TAK:lla on yhteyksiä kiellettyyn Kurdistanin työväenpuolueeseen PKK:hon. Firat-uutistoimiston mukaan PKK on tuominnut iskut. Turkin hallitus ei ole kommentoinut niitä.

Turkin viranomaiset ovat pidättäneet PKK:n jäsenen, jonka epäillään suunnitelleen uutta pommi-iskua. Asiasta kertoo uutistoimisto Anatolia, jonka mukaan isku oli määrä toteuttaa Izmirin satamakaupungissa.

Poliisi etsii lisäksi kahta ihmistä epäiltynä osallisuudesta Antalyan räjähdykseen. Räjähdyksessä kuoli kolme ihmistä ja haavoittui 71 ihmistä, joiden joukossa oli 14 ulkomaalaista, muun muassa israelilaisia ja saksalaisia. Marmariksen ja Istanbulin pommit haavoittivat noin 30 ihmistä.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.