Mainos

Kurdinainen saanut suvulta tappouhkauksia?

Suomessa asuva nuori kurdinainen väittää saaneensa sukunsa miehiltä tappouhkauksia.

Naisen mukaan hänet on uhattu tappaa, jos hän ei suostu menemään naimisiin hänelle täysin tuntemattoman kurdimiehen kanssa. Nainen kertoi asiasta Ylen ruotsinkielisen Radio Extremin haastattelussa tänään.

Nimettömänä pysyttelevä nainen sanoi haastattelussa, että hänen miespuoliset sukulaisensa ovat yrittäneet taivutella häntä suostumaan avioliittoon. Kun taivuttelut eivät ole auttaneet, sukulaiset ovat alkaneet pahoinpidellä ja uhkailla häntä. Nainen on täysi-ikäinen Suomen kansalainen.

Vastaavanlaisia tapauksia ei ole aiemmin tullut Suomessa esiin. -Jos en tottele sukulaisiani ja mene naimisiin heidän valitsemansa miehen kanssa, tapahtuu pian jotain kauheaa. Ehkä jotain vielä pahempaa kuin Ruotsissa, hän sanoo Radio Extremille viitaten kahteen ruotsalaiseen kurdityttöön, Pela Atroshiin ja Fadime Sahindaliin, joille esitettiin samanlaisia uhkauksia.

Ei apua viranomaisilta

Nainen väittää hakeneensa useaan otteeseen apua poliisilta ja sosiaaliviranomaisilta. Ohjelman tekijät Radio Extremissä vahvistavat, että nainen on ollut yhteydessä viranomaisiin, mutta eivät halua kertoa asiasta tarkemmin naisen henkilöllisyyden suojelemiseksi. -Viranomaiset eivät ymmärrä mistä tässä on kyse. He eivät ota minua tosissaan. Luulin tosiaan, että Ruotsissa tapahtuneiden kunniamurhien jälkeen täälläkin olisi helpompi saada apua. Suomen viranomaiset uskovat kuitenkin, ettei täällä voi tapahtua samaa kuin Ruotsissa.

Nainen kertoo haastattelussa piileskelevänsä sukulaisiltaan. Hän ei uskalla olla yhteydessä sukulaisiinsa, ei edes siskoihinsa tai äitiinsä. Nainen saavansa toisinaan paniikkikohtauksia ja kärsivänsä uni- ja keskittymisvaikeuksista.

Nainen suunnittelee muuttavansa ulkomaille, jossa voisi aloittaa uuden elämän. -Mutta silloinkaan en tuntisi oloani täysin turvalliseksi. Pelkäisin koko ajan, että miespuoliset sukulaiseni löytäisivät minut.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.