Mainos

Kuorma-autoliitto esittää vastatoimia venäläisrekoille

Suomen kuorma-autoliitto SKAL haluaa, että Suomessa liikennöiville venäläisrekoille asetettaisiin samanlaisia rajoituksia kuin venäläiset nyt asettavat suomalaisille. Kyseessä on venäläisten sopimusten vastainen tulkinta kansainvälisestä TIR-järjestelmästä. Sen mukaan rekan kuljettama TIR-merkillä sinetöity kuorma avataan vasta määränpäässä eikä kuormaa tarkasteta rajalla.

SKAL:n mukaan Venäjän tulliviranomaiset ovat viime perjantaista lähtien käännyttäneet Vaalimaan (Torfjanovka) raja-asemalta useita suomalaisrekkoja. Syyksi venäläiset ovat ilmoittaneet, että kuormasta maksettavien tullimaksujen ja arvonlisäveron määrä ylittää kansainvälisen tullisopimuksen takuusumman, joka on 50 000 Yhdysvaltain dollaria. Venäläisviranomaiset vaativat, että tullimaksut maksetaan etukäteen tai autot saatetaan määränpäätulliin kuljetusliikkeen kustannuksella.

Kuorma-autoliitto esitti tänään tullihallitukselle, että venäläisiä kuljetusyrityksiä alettaisiin TIR-järjestelmän osalta kohdella Suomessa samalla tavoin kuin Venäjällä suomalaisrekkoja. Liitto vaati, että toimenpiteet aloitettaisiin heti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.