Mainos

Kuopion vesi edelleen rautasakkaista

Kuopion vesijohtoveden kerrotaan olevan edelleen sakkaista. Rautasakka on ongelmana etenkin eteläisissä kaupunginosissa. Sakan esiintyminen johtuu lauantaisesta putkirikosta. Ongelmien odotetaan kuitenkin poistuvan maanantaina.


Kuopion kaupungin vesijohtovedessä on edelleen rautasakkaa, varsinkin eteläisissä kaupunginosissa Särkiniemessä, Jynkässä ja Leväsellä. Keskustan alueella vedessä on väriä enää lievästi.

Kuopion Veden vesihuoltoinsinöörin Kari Kuosmasen mukaan epäpuhtauksia löytynee vielä maanantain ajan, mutta ongelma poistuu vähitellen päivän aikana. Ongelmat johtuvat lauantaina sattuneesta runkoputken rikkoutumisesta, jonka jälkeen vettä ryhdyttiin syöttämään muita putkistoja pitkin. Tällöin virtaukset ja paineenvaihtelut irrottivat putkista sakkaa, joka tummensi veden.

Arviolta 20000 kuopiolaista jäi ilman kunnollista vettä. Kuopion Veden mukaan sakkainen vesi ei ole terveydelle vaarallista. Juominen, ruuanlaitto ja kylpeminen eivät ole kiellettyä, sillä bakteereja vedessä ei ole. Pyykinpesua kannattaa välttää, koska rauta tarttuu herkästi ainakin valkopyykkiin.

-Vie jonkin aikaa ennen kuin laaja verkosto rauhoittuu ja sakka laskeutuu. Veden juoksuttaminen auttaa erityisesti silloin jos vesi on hyvin ruskeaa. Tällöin sakka lienee peräisin taloyhtiön omista putkista, Kuosmanen sanoo. Rikkoutuneen putken korjaaminen hankaloittaa liikennettä Kuopion Itkonniemellä. Korjaustöitä vaikeuttaa se, että kadun alla kulkee myös sähkö- ja tietoliikennekaapeleita. Vaarana on, että maamassat painavat niitä poikki.


(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.