Mainos

Kuopion tuomiokapituli ei hyväksy Luther-kastetta

Kuopion tuomiokapituli katsoo, ettei Luther-säätiön alaisen papin kastamaa lasta olisi tullut ottaa evankelisluterilaisen kirkon jäseneksi. Kaste ei ollut oikein toimitettu, koska sen suorittaja ei ole evankelisluterilaisen kirkon pappi.

Tuomiokapituli päätti kannastaan tänään saatuaan selvityksen rekisterinjohtaja Oiva Voutilaiselta. Hän perusteli lapsen seurakunnan jäseneksi ottoa vanhempien oikeudella päättää alaikäisen kirkollisesta asemasta.

Ruotsalaiselta Missionprovinsenilta vihkimyksensä saanut pappi kastoi kaksi vauvaa Kuopiossa ja yhden Pohjois-Karjalassa. Luther-säätiön alainen Pietari-yhteisö on toiminut vuoden verran Kuopiossa.

Kaste oli kuitenkin toimitettu vettä ja kirkon kastekaavaa käyttäen. Tuomiokapituli viittasi päätöksessään kirkkojärjestykseen ja vuoden 2002 piispainkokoukseen. Niiden mukaan vain hätäkasteen voi suorittaa myös muu kuin kirkon jäsen.

Tuomiokapituli haluaa vastaisen varalta kiinnittää huomiota siihen, että kirkon jäsenyyden edellytyksenä on oikein toimitettu kaste. Tuomiokapituli ei ryhtynyt muihin toimenpiteisiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.