Mainos

Kuopion kaupunki kiinnostunut Atron ostosta

Kuopion kaupunki on jättänyt ostotarjouksensa pohjoissavolaisen energiayhtiö Atro Oyj:n myynnissä olevasta 45 prosentin omistusosuudesta. Kuopion kaupunginhallitus päätti tänään esittää kaupunginvaltuustolle, että se myöntäisi valtuudet enintään 60 miljoonan euron lainan ottamiseen kauppaa varten.

Johtosäännön mukaan osakkeiden ostosta ja myynnistä päättää kaupunginhallitus. Kun kauppa rahoitetaan lainalla, on valtuutus lainanottoon haettava valtuustolta.

Atron 45 prosentin omistusosuus tuli myyntiin, kun osakkeet omistavan TXU Finland Holdingin emoyhtiö joutui taloudellisiin vaikeuksiin. Atron osake-enemmistön omistaa Savon Energiaholding Oy, jonka taas omistavat 29 pohjoissavolaista ja keskisuomalaista kuntaa. Kuopio on yksi Savon Energiaholdingin omistajista.
Savon Energiaholdingilla on etuosto-oikeus myynnissä oleviin osakkeisiin.

Kuopion kiinnostus kauppaan perustuu mahdollisuuteen yhdistää Kuopion Energian ja Atron liiketoiminnat ja saada näin aikaan vahva maakunnallinen energiayhtiö. Ellei asiassa päästä yhteisymmärrykseen omistajakuntien kanssa, toimisi hankittava Atron 45 prosentin osakeosuus toistaiseksi sijoituksena, todetaan kaupunginhallituksen esityslistalla.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja