Kuolonkolareita ajettu ennätyksellisen vähän

Kuoleman johtavia onnettomuuksia on ajettu alkuvuonna viimeaikaista keskiarvoa vähemmän. Syyskuun loppuun mennessä moottoriajoneuvoilla ajettuja kuolonkolareita oli 188 kappaletta, mikä jää 10 prosenttia vuosien 2004-2007 keskiarvon alapuolelle.

Eniten ovat laskeneet kohtaamisonnettomuudet, joita tapahtui alkuvuonna yhteensä 64. Suistumisonnettomuuksien määrä on tänä vuonna pysynyt ennallaan 81 kuolinonnettomuudessa. Niistä noin viidennes on kuljettajan sairauskohtauksesta seuranneita kuolemantapauksia.

Vakuutusyhtiöiden liikenneturvallisuustoimikunnan ennakkotilastot kertovat myös, että onnettomuusmäärät laskivat lähes jokaisessa ikäryhmässä. Poikkeuksena ovat yli 64-vuotiaat kuljettajat. He aiheuttivat alkuvuonna kolmanneksen enemmän eli yhteensä 43 kuolinonnettomuutta. Tässä ikäryhmässä sairaustapausten osuus on muita ikäryhmiä korkeampi.

Lähes joka toinen kolarikuski ajoi ylinopeutta

Tammi-syyskuun moottoriajoneuvo-onnettomuuksista joka neljäs tapahtui 50 kilometrin tai sitä alemmalla nopeusrajoituksella.

Yli kaksi kolmannesta kohtaamisonnettomuuksista ja lähes joka toinen suistumisonnettomuus ajettiin 80 kilometrin nopeusrajoituksella.

Onnettomuuksien aiheuttajista 43 prosentin epäillään ajaneen vähintään 10 kilometrin ylinopeutta.

Ennakkotietojen mukaan humalassa epäillään olleen 23 prosenttia onnettomuuden aiheuttaneista kuljettajista.

Kaksi kolmesta pyöräilijästä ajoi ilman kypärää

Kevyen liikenteen onnettomuuksia on kuitenkin sattunut hieman viime vuotta enemmän, yhteensä 38 kappaletta.

Onnettomuuksissa kuoli 28 jalankulkijaa ja 10 pyöräilijää. Jalankulkijoiden onnettomuudet kasvoivat kuudella ja pyöräilijöiden vähenivät kahdella.

Jalankulkijoista kolmannes kuoli suojatiellä. Kymmenestä kuolleesta pyöräilijästä kolme käytti kypärää.

Kevyen liikenteen onnettomuuksissa menehtyneistä 40 prosenttia oli yli 64-vuotiaita.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat