Mainos

Kuollutta omaista voi muistaa verkossakin

Erityisesti kiinalaiset voivat nyt muistaa kuolleita omaisiaan myös verkon kautta. Osoitteessa www.ev991.com oleva virtuaalihautausmaa suo vainajien omaisille mahdollisuuden hankkia virtuaalisia kukkia ja jättää viestejä lähimmäisilleen, kertoo sivujen perustaja Tan Zhengrong.

Sivuilla on ollut erittäin vilkasta muutamana viime päivänä, sillä tänään on vuotuinen Ching Ming -juhla, vainajien muistopäivä. Sadat tuhannet kiinalaiset kerääntyvät haudoille kuolleita lähimmäisiään muistamaan.

Verkossa omaiset voivat muistaa kuolleita koska ja missä hyvänsä, sanoo 28-vuotias Tan.

-Monien ihmisten on mahdotonta päästä käymään esi-isiensä haudoilla. Jollekin voivat kulkuyhteydet olla hankalat, ja monilla yliopisto-opiskelijoilla ei ole mahdollisuutta palata kotipaikkakunnalleen kunnioitusta osoittamaan. Iskulauseemme onkin "Verkossa Ching Ming -juhlaa voi viettää joka päivä".

Tan toivoo myös, että hänen sivunsa rohkaisevat yhä useampia kiinalaisia valitsemaan krematoroinnin hautaamisen sijaan. Hautaaminen ei ole suurkaupungeissa enää sallittua, mutta on edelleen maaseudulla tavallista. Monet kiinalaiset uskovat, että kuolleen ruumin tuhoaminen tuottaa huonoa onnea.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.