Kuoleva äiti anoi pojalleen vapaata viimeistä yhteistä lomamatkaa varten – koulu kieltäytyi: Ei "poikkeuksellinen tilanne"

7:59

Britanniassa koulu kieltäytyi alun perin antamasta kuolevan äidin lapselle lomaa kesken lukukauden viimeistä yhteistä lomamatkaa varten, kertoo Daily Mail.

Katso yllä olevalta videolta, miten syövän hoito Suomessa muuttuu.

Englantilaisella Angela Rosella, 36, diagnosoitiin rintasyöpä  reilu vuosi sitten. Syöpä pääsi nopeasti leviämään myös naisen luustoon ja aivoihin, joka sai lääkärit antamaan murskaavan arvion.

Kolmen lapsen äidillä olisi enää noin 1–2 vuotta elinaikaa.

Angela halusi vielä ennen kuolemaansa viedä koko perheen yhteiselle lomalle, joten äiti otti yhteyttä 8-vuotiaan poikansa Carlon kouluun.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Angela pyysi, että poika saisi kesken lukukauden lomaa heidän viimeistä yhteistä lomaansa varten ja selitti, kuinka hänellä oli enää kuukausia elinaikaa jäljellä.

Äidillä ei ollut varaa viedä kolmea lastaan matkalle koulujen kesälomalla, joten hän halusi siirtää matkan syyskuulle, jolloin hinnat olivat selkeästi halvemmat.

Ei "poikkeuksellinen tilanne"

Buckinghamshiressa sijaitseva Stanton Middle School -alakoulu kuitenkin kieltäytyi äidin pyynnöstä. Koulun mukaan lomaa voitiin myöntää vain "poikkeuksellisissa tilanteissa", eikä sen mukaan nyt ollut sellainen kyseessä.

– Jos kuolevan 36-vuotiaan äidin halu viedä poikansa lomalle viimeistä kertaa ei ole poikkeuksellinen tapaus, pelkään ajatella, mikä sitten on, Angela sanoo Daily Mailille.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Koulu pyörsi päätöksensä

Koulu on sittemmin muuttanut mieltään ja antanut Carlolle luvan lomaan Milton Keynesin kunnan yhteydenoton myötä.

– Vaikka me tiesimme, että hänellä on terveysongelmia, me emme tajunneet niiden koko laajuutta. Meidän olisi pitänyt tutkia tarkemmin, mitä emme tehneet, ja olemme todella pahoillamme, koulun edustaja kommentoi.

Angela on kuitenkin edelleen vihainen tapahtuneesta, sillä hän oli täyttänyt koululle lomakkeen, jossa oli selkeästi ilmoitettu hänen terveystilanteensa sekä se, että loma olisi todennäköisesti perheen viimeinen.

Britanniassa vanhemmat voivat saada sakkoja, jos lapsi on poissa koulusta luvatta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja