Mainos

Isä ei saanut lahjoittaa munuaistaan kuolevalle 2-vuotiaalle pojalleen rikosrekisterinsä takia: "Hän ei ansaitse tätä"

Pieni poika joutuu nyt taistelemaan elämästään, kun elinsiirtoa ei voitu isän rikosrekisterin takia toteuttaa.

Uusi munuainen voisi pelastaa 2-vuotiaan amerikkalaisen AJ Dickersonin elämän. Perheen onneksi sopiva luovuttaja löytyi heti lähipiiristä, sillä AJ:n isä Anthony Dickerson sopi 100-prosenttisesti elinluovuttajaksi. Lokakuun kolmanneksi päiväksi suunniteltu munuaissiirto peruttiin kuitenkin viime hetkillä.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Atlantassa, Georgiassa sijaitseva sairaala oli nimittäin saanut selville isän rikostaustasta ja halusi varmistaa, että mies noudattaa ehdonalaisen vapauden ehtoja. Munuaissiirto siiretäänkin näillä näkymin vasta tammikuulle.

Dickerson on aiemmin tuomittu väärentämisestä ja varkaudesta. Syyskuussa mies pidätettiin aseen hallussapidosta epäiltynä, ja hänet lähetettiin vankilaan ehdonalaisen vapauden ehtojen rikkomisesta.

Isän ollessa vankilassa sairaala pyysi miehelle väliaikaista vapautusta, jotta hän pääsisi lokakuun alussa järjestettävään leikkaukseen. Dickerson vapautettiin päivä ennen munuaisleikkausta, joten järkytys oli suuri, kun operaatiota ei voitukaan toteuttaa.

– He tekevät tästä isään liittyvän asian. Kyse ei ole isästä, kyse on meidän pojastamme, kertoo AJ:n äiti, Carmellia Burgess.

Perhe on huolissaan, että tammikuuhun suunniteltu leikkaus voi olla liian myöhäistä. AJ syntyi ennenaikaisesti ilman toimivia munuaisia, ja viime aikoina pieni poika on kärsinyt esimerkiksi halvauskohtauksista.

– Hän on taistellut elämänsä puolesta siitä saakka, kun hän tuli tähän maailmaan. Hän on vasta kaksi. Hän ei ansaitse tätä. Olemme odottaneet jo niin kauan, Burgess sanoo.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Atlantassa sijaitsevan Emoryn sairaalaa vastaan on kerätty jo 52 000 allekirjoituksen vetoomus, jossa vaaditaan sairaalaa kumoamaan päätöksensä. Perhe on myös palkannut asianajajan.

Sairaala on kertonut, että he vaativat todisteita Dickersonin ehdonalaisen ehtojen noudattamisesta seuraavalta kolmelta kuukaudelta, jotta leikkauksesta voidaan päättää ensi vuoden tammikuussa.

***

10:36

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.