Kuolettavat kultit, Ed Kemper ja Jeffrey Dahmer – muhkea paketti true crime -dokumentteja C Moreen

C More -suoratoistopalvelussa julkaistaan maanantaina 3. helmikuuta laaja kattaus erilaisia true crime -dokumentteja.

C More julkaisee 3. helmikuuta lukuisia dokumentteja tosielämän rikostapauksista. Osa dokumenteista nähdään myös AVAlla ja mtv-palvelussa. Dokumenttisarjoissa tutustutaan runsaasti julkisuutta saaneisiin tapauksiin niin vuosikymmenten takaa kuin 2000-luvulta.

Dokumentit:

Caylee Anthonyn tapaus (The Case of Caylee Anthony, 2018)

Caylee Anthony katosi 2-vuotiaana vuonna 2008. Hänet löydettiin kuolleena viisi kuukautta katoamisen jälkeen. Cayleen äiti Casey Anthony oli syytettynä tyttärensä murhasta. Oikeudenkäyntiä seurattiin mediassa ahkerasti. Casey Anthony vapautettiin syytteistä monien tyrmistykseksi.

Aaron Hernandezin tarina (Aaron Hernandez Uncovered, 2018)

NFL-joukkue New England Patriotsin pelaajana tunnetun Aaron Hernandezin tapaus puhutti kesällä 2013. Mies pidätettiin murhasta ja lopulta hirttäytyi sellissään. Ruumiinavauksessa paljastui raju aivovamma, jonka vaikutusta murhaan spekuloitiin.

Ed Kemper: Sarjamurhaajan mieli (Kemper on Kemper: Inside the Mind of a Serial Killer, 2018)

Ed Kemper on pahamaineinen sarjamurhaaja, jonka haastatteluiden pohjalta FBI on kehittänyt omia profilointityökalujaan. Äärimmäisen älykäs Kemper murhasi 1970-luvulla äitinsä sekä lukuisia nuoria naisia. Kemper on tunnustanut kaikki teot ja toivoi kuolemantuomiota. Hän on edelleen vangittuna.

Maura Murrayn katoaminen (The Disappearance of Maura Murray, 2017)

Hoitajaopiskelija Maura Murray katosi autokolarin jälkeen helmikuussa 2004 ja hänen erikoinen tapauksensa on innoittanut lukuisia amatööritutkijoita suorittamaan omia tutkimuksiaan.

Dokumentissa journalisti Maggie Freleng yrittää saada selkoa Suomessakin palstatilaa saaneeseen mysteeriin. Freleng pääsee jututtamaan muun muassa Murrayn isää ja siskoja sekä hänen ystäviään.

Muita C Moressa nähtäviä true crime dokumentteja:

Susan Cox Powellin katoaminen (The Disappearance of Susan Cox Powell, 2019), Sanoinkuvaamaton rikos: Jessica Chambersin murha (Unspeakable Crime: The Killing of Jessica Chambers, 2018), Kuolema kartanolla: Rebecca Zahau (Death at the Mansion: Rebecca Zahau, 2019) ja Piketonin perhemurhat (The Piketon Family Murders, 2019).

C Moren lisäksi myös AVAlla ja mtv-palvelussa nähtävät dokumentit:

Kuolemanvaaralliset kultit (Deadly Cults, 2019)

Ykkösosassa keskitytään Rod Ferrelliin, joka johti niin kutsuttua Vampire Clan -kulttia 1990-luvun puolivälissä. Ferrellin mukaan hän oli 500-vuotias vampyyri nimeltä Vesago. Ferrell murhasi ystävänsä vanhemmat marraskuussa 1996 ja hänestä tuli nuorin koskaan kuolemantuomion saanut henkilö.

Kakkosjaksossa esitellään Kirtlandissa Ohiossa tapahtunut kulttijohtaja Jeffrey Lundgrenin ja hänen seuraajiensa tekemä murha, jonka kohteeksi joutui Lundgrenin kulttiin kuulunut viisihenkinen Averyjen perhe.

Kolmannessa jaksossa käsitellään Rulossa Nebraskassa majaa pitäneeseen kulttiin, jota johti äärioikeistolainen Michael Ryan.

Viimeinen jakso kertoo meksikolaisesta uskonnollisesta kultista, jonka jäsenet kaappaisvat yhdysvaltalaisopiskelija Mark Kilroyn ja murhasivat hänet. Kulttia johti Adolfo Constanzo, joka uskoi omaavansa taikavoimia. Taikoihin tarvittiin Constanzon mukaan ihmisuhrauksia.

C More 3.2. alkaen, AVAlla 3.2. alkaen maanantaisin klo 23

Jeffrey Dahmer: Sarjamurhaajan puheenvuoro (Dahmer on Dahmer: A Serial Killer Speaks, 2017)

Jeffrey Dahmer on yksi tunnetuimmista ja pahamaineisimmista sarjamurhaajista, joka muistetaan erityisesti kannibalismista ja nekrofiliasta. Hän murhasi 17 poikaa ja nuorta miestä ennen kiinnijäämistään. Nuorimmat uhrit olivat vain 14-vuotiaita. Dahmer jäi kiinni, kun yksi hänen kotiinsa houkutelluista miehistä pääsi pakenemaan ja johdatti poliisit Dahmerin kotiin.

C More 3.2., AVA ti 4.2. ja ke 5.2. klo 23

Versacen murha: Ajojahti (Killing Versace: The Hunt, 2018)

Versacen murha: Ajojahti kertoo italialaisen muotisuunnittelija Gianni Versacen murhasta ja sitä seuranneesta ihmisjahdista. Siskonsa Donatellan kanssa muoti-imperiumia pyörittänyt Gianni Versace murhattiin kotinsa portailla 15. heinäkuuta 1997.

Versacen ystäväpiiri oli laaja ja nimekäs: prinsessa Diana, Naomi Campbell, Kate Moss, Elton John ja Madonna. Hänen sanotaan myös löytäneen useita 1990-luvun ikonisia supermalleja, kuten Christy Turlingtonin ja Linda Evangelistan. Versacen murhannut Andrew Cunanan oli aiemmin tappanut jo neljä miestä. Versacesta tuli hänen viimeinen uhrinsa. Cunanan otti oman henkensä kahdeksan vuorokautta Versacen murhan jälkeen.

C More 3.2. alkaen, AVA 6.2. klo 23

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja