Mainos

Kuntia vähenee jälleen Suomen kartalta

Elimäki liittyy Kouvolan suurkuntaan. Lisäksi Lapin kunta ja Rauma sekä Jämsä ja Jämsänkoski yhdistyvät. Myös neljä savoilaiskuntaa äänestää tänään yhdistymisestä Savonlinnan kaupungiksi.

Elimäen kunnanvaltuusto on päättänyt äänin 19-16, että kunta liittyy perustettavaan Kouvolan suurkuntaan.

Kun 8300 asukkaan Elimäki tulee mukaan, uuden Kouvolan suurkunnan asukasluku on lähes 90 000. Siihen kuuluvat lisäksi Anjalankoski, Jaala, Kuusankoski ja Valkeala.

Vielä marraskuussa Elimäen valtuusto päätti yhden äänen enemmistöllä, ettei kuntaliitokseen lähdetä. Valtuuston muutettua nyt mielensä muut viisi kuntaa käsittelevät asian muodollisesti vielä uudelleen. Kymenlaakson uusi suurkunta aloittaa vuonna 2009.

Elimäen valtuustossa liitospäätös hajotti puolueryhmät.

Lapin kunta liittyy Raumaan, Jämsä ja Jämsänkoski yhteen

Satakunnassa Lapin kunta yhdistyy Raumaan vuoden 2009 alussa. Molempien kuntien valtuustot päättivät asiasta yksimielisesti.

Rauman asukasluku on nyt runsaat 37 000. Liittyminen yhteen Lapin kanssa nostaa väkimäärän vähän yli 40 000:een.

Rauman valtuusto otti myönteisen kannan myös Pyhärannan ottamisen kuntaliitokseen. Pyhärannan valtuusto päätti kuitenkin palauttaa asian kunnanhallituksen käsittelyyn.

Myös Jämsän ja Jämsänkosken valtuustot ovat päättäneet tänään, että kaupungit liittyvät yhteen. Jämsässä päätös oli yksimielinen, Jämsänkoskella päätös syntyi äänin 19-8. Liitos tapahtuu vuoden 2009 alusta.

Uuden kaupungin nimeksi tulee Jämsä. Sen vaakuna on Jämsänkosken vaakuna. Uuden Jämsän asukasluku on noin 23 000. Uuden kaupungin kaupunginvaltuustossa on 43 paikkaa.

Neljä kuntaa päättää yhdistymisestä Etelä-Savossa

Myös neljän eteläsavolaisen kunnan valtuustot päättävät tänä iltana kuntien yhdistymisestä.

Sisäministeriön asettama selvitysmies on ehdottanut, että Kerimäki, Punkaharju, Savonranta ja Savonlinna yhdistyisivät reilun vuoden kuluttua uudeksi Savonlinnan kaupungiksi.

Jos yhdistymishanke toteutuu, uudessa kaupungissa olisi noin 38 000 asukasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.