Mainos

Kuntavaalikampanjat käyntiin viikonloppuna

Kuntavaalien kampanjointi alkaa tulevana viikonloppuna. Tyylejä on yhtä monta kuin yrittäjiäkin: keskustalla alkaa kotivaalikiertue, kokoomuksella on korvakiertuetta ja hauskanpitotalkoota ja sosiaalidemokraateilla jatkuu unelmakiertueensa. Vasemmistoliitto polkaisee käyntiin Sydämesi puolella -kampanjan ja myös kristillisdemokraatit avaavat kampanjansa.

SDP otti varaslähdön kuntavaaleihin uuden puheenjohtajan Jutta Urpilaisen jo elokuun puolivälissä aloittamalla Unelmista todeksi -kiertueella. Lauantaina Urpilainen on itse Kokkolassa, mutta muita demareita voi sen lisäksi tavata viikonvaihteessa yli 40 tilaisuudessa.

Kokoomus vastasi heti perään Toivotalkoillaan ja lisää kierroksia vaalikoneeseen veivataan Korva-kiertueella. Lauantaina kokoomus kerää kenttäväkensä Hauskanpitotalkoisiin Helsingin Linnanmäelle. Jos päätään ei saa pyörryksiin ja mahaansa sekaisin vuoristoradassa tai kieputtimessa, voi koettaa samaa vaikutusta kuuntelemalla kokoomuksen puheenjohtaja nvaltiovarainministeri Jyrki Kataisen puhetta.

Keskusta on nimennyt vaalikampanjansa Kotivaalikiertueeksi. Keskustan puheenjohtaja pääministeri Matti Vanhanen pyörii lauantaina ympäri Pohjois-Savoa viidessä eri tilaisuudessa.

Vihreät ja RKP aloittavat myöhemmin

Vasemmistoliitto starttaa vaaleihin lauantaina Helsingissä, kun puolueen puheenjohtaja Martti Korhonen nousee puhujalavalle Kampin Narinkkatorilla ja julistaa Sydämesi puolella, Vasemmistoliitto -kampanjan avatuksi. Kampanja-avauksia vasemmistoliitolla on noin 50 eri puolilla maata samana päivänä.

Kristillisdemokraattien vaaliavaus tapahtuu samaan aikaan muutaman sadan metrin päässä, mutta sisätiloissa. Puheenjohtaja Päivi Räsänen pitää linjapuheensa eduskunnan lisärakennuksessa.

Lauantaina on liikkeellä myös perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini, joka ottaa vastaan ehdokkaaksi haluavien ilmoittautumisia Loviisassa, Porvoossa ja Vantaalla. Vihreiden ja RKP:n kampanjat vielä muhivat.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.