Mainos

Kuntatyönantajan tarjous sopii hallitukselle

Paaministeri Vanhanen ja valtiovarainministeri Katainen eivät kuitenkaan ottaneet kantaa kuntatyönantajan tarjouksen yksityiskohtiin, joista sopiminen kuuluu sopijaosapuolille

Kuntatyönantajan viime viikolla tekemä palkkatarjous kelpaa maan hallitukselle. Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) ja valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) ilmoittivat, että työnantajan tarjous täyttää hallitusohjelman ehdon ja valtio voisi osallistua sellaisen sopimuksen rahoittamiseen.

Hallitusohjelmassa luvattiin lisärahaa kunnille, jos kunta-alan palkkaratkaisussa suositaan koulutettuja naisvaltaisia aloja, joilla palkkaus ei vastaa työn vaativuutta.

Sopimusneuvottelut katkesivat viime viikolla, kun hoitajien ammattiliitot Tehy ja Super eivät hyväksyneet työnantajan tarjousta, jossa hallitusohjelman tarkoittamaa tasa-arvoerää oli ripoteltu useille eri ammattiryhmille. Hoitajajärjestöt tavoittelevat omilleen nyt tarjottua isompia korotuksia.

Hallituksen avainministerit eivät yhteisessä tiedotteessaan ottaneet kantaa kuntatyönantajan tarjouksen yksityiskohtiin, joista sopiminen kuuluu sopijaosapuolille. He toivoivat, että osapuolet pääsevät sopuun lähiaikoina.

Pääministerin ja valtiovarainministerin ilmoitus ei ollut yllätys kunta-alan neuvottelijoille. Työnantaja tuskin olisi tehnyt tarjousta, jolle ei ollut varmistettu hallituksen lupailemaa lisärahaa.

Ministereiden julkisen vetoomuksen hoitajien mielenosoituspäivänä voikin tulkita tueksi työnantajan tekemälle tarjoukselle ja vetoomukseksi se puolesta, että neuvotteluja voitaisiin jatkaa siltä pohjalta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.