Mainos

Kuntatyönantaja: Suojelutyölupaukset lunastamatta

Lakossa olevan Suomen palomiesliiton lupaukset suojelutyöhön annetuista palomiehistä ovat kuntatyönantajaa edustavan Kunnallisen työmarkkinalaitoksen mukaan katteettomia. KT:n mukaan vain vajaa kolmasosa Palomiesliiton ja sen kattojärjestö Setelin lupaamista palomiehistä on mukana suojelutyössä.

KT:n kunnissa tekemässä tiedustelussa on löydetty alle 50 suojelutyötä tekevää palomiestä, vaikka Suomen Palomiesliitto ja sen kattojärjestö Seteli ilmoittivat päästäneensä suojelutöihin 170 jäsentään. KT:n eiliseen mennessä tutkimissa kunnissa on 1900 lakkolaista.

KT:n tiedustelun mukaan suojelutyötä ei ole annettu pääkaupunkiseudulla eikä suuriin kaupunkeihin. Täysin ilman suojelutyötä olivat vielä torstaina Espoo, Imatra, Jyväskylä, Kouvola, Kuopio, Lappeenranta, Mikkeli, Oulu, Porvoo, Rovaniemi, Savonlinna, Seinäjoki, Turku ja Vaasa. KT:n selvityksen mukaan suojelutöihin on sen sijaan tultu pienillä paikkakunnilla, joissa siihen ei ole tarvetta.

Valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen on määrä kutsua osapuolet neuvotteluun tänään kello 14.00. Edellisessä tapaamisessa viime perjantaina lakon sovittelussa ei tapahtunut mainittavaa edistymistä.

(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.