Mainos

Kuntapalvelut tyydyttävät

Suomalaiset ovat edelleen suhteellisen tyytyväisiä moniin kuntapalveluihin. Tyytyväisyys on kuitenkin viime vuosina selvästi laskenut, osoittaa Kuntaliiton tuore tutkimus. Tyytyväisyyttä ruokkivat esimerkiksi kuntien tarjoamat urheilu- ja liikuntamahdollisuudet, yleinen järjestys ja turvallisuus, sekä ympäristöasiat.

Vuokra-asuntojen saannissa sekä katujen ja teiden hoidossa puolestaan on kuntalaisten mielestä parantamisen varaa, todetaan Kuntaliiton tutkimuksessa. Tyytymättömyys myös sairaanhoitoon, nuorten ammattikoulutukseen ja kuluttajaneuvontaan on lisääntynyt viime vuosina.

Myös arkielämän taloushuolet vaivaavat suomalaisia. Runsas kolmasosa tutkimukseen vastanneista kärsi taloudellisista ongelmista. Hieman alle kolmasosa ilmoitti perheensä ongelmaksi työttömyyden ja vastaavasti alle kolmasosa valitti liiallista työmäärää ja ajan puutetta.

Kuntaliiton tutkimuksessa oli 21 kuntaa ja mielipiteensä kertoi vajaat 12 000 kuntalaista. Tyytyväisimpiä kotikuntansa asioihin ovat Maarianhaminan, Jämsän, Kemin ja Mäntyharjun asukkaat. Tyytymättömimpiä ovat nurmijärveläiset. Neljä vuotta sitten tehtyyn tutkimukseen verrattuna ongelmat ovat yhä samansuuntaisia.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.