Mainos

Kuntaliitto: OAJ tulkitsee väärin kuntien taloustilannetta

Suomen kuntaliitto katsoo, että akavalainen Opettajien ammattijärjestö (OAJ) tulkitsee väärin opettajia lomauttavien kuntien taloustilannetta. OAJ antaa Kuntaliiton mukaan tarkoitushakuisen ja puutteellisen kuvan kuntien tilanteesta.

OAJ kertoi eilen opettajia lomauttavista kunnista. Järjestön keräämien tietojen mukaan vahvan talouden kuntia ovat mm. Hattula, Kannus, Kiuruvesi, Kuusamo ja Vuolijoki. Kuntaliitto huomauttaa, että näiden kuntien talous oli kuitenkin viime vuonna tulokseltaan negatiivinen eli vuosikatteet eivät riittäneet poistojen kattamiseen.

Hattulan vuosikate oli kuntaliiton mukaan viime vuonna miinuksella 598 markkaa asukasta kohden, Kannuksen 1681 markkaa ja Vuolijoen 575 markkaa. Kiuruvesi oli 636 markkaa plussan puolella ja Kuusamo 233 markkaa. Vuosikatteen pitää olla Kuntaliiton mukaan vähintään 1500-2000 markkaa per asukas, jotta kunta voidaan katsoa vahvan talouden kunnaksi. Kuntaliitto ilmoittaa tietojensa perustuvan Tilastokeskuksen lukuihin.

OAJ:n Kangasniemi: Väitteet huteralla pohjalla

OAJ:n puheenjohtaja Erkki Kangasniemi (kok.) ei kiistä Kuntaliiton esittämiä lukuja, mutta hän korostaa vuosikatteen olevan vain yksi kuntatalouden osoitin.
-Huteralla pohjalla ollaan, jos vastaväitteet perustuvat pelkästään vuosikatteiden laskemiseen. On otettava huomioon myös lainatilanne, veroäyri ja monia muita tekijöitä, Kangasniemi sanoi tänään.

Kangasniemen mukaan esimerkiksi Hattulassa veroäyri on erittäin alhainen eikä velkaa ole juuri lainkaan, mutta silti velkaa maksetaan nopeasti pois.
-Nämä tekijät kertovat paljon enemmän kuin pelkkä vuosikate, Kangasniemi toteaa. Kangasniemi huomauttaa, että hänestä Hattula, Kuusamo ja Kannus ovat "kohtuullisessa jamassa" kaikkien talouslukujen suhteen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.