Mainos

Kuntaliitto: Lautakuntien esityslistat nettiin

Kolmasosa Suomen kunnista ei lähetä lautakuntien esityslistoja millekään tiedotusvälineelle. Kuntaliiton kartoituksen mukaan valtuuston ja kunnanhallitusten listat kuitenkin toimitetaan viestimille. Kuntaliitto suosittelee, ettö myös lautakuntien esityslistat laitettaisiin aina Internetiin ja lähetettäisiin joukkoviestimille. Toimittajat käyttävät lautakuntien esityslistoja silloin, kun lukijoille, kuulijoille tai katsojille halutaan kertoa valmisteilla olevista asioista.

Lautakunnan listan julkistaminen on yleensä ensimmäinen kerta, kun suunnitteilla oleva kunnallisten palvelujen uudistus tulee esille. Ajatuksena on, että kuntalainen voi paremmin vaikuttaa asioihin ja päättäjiin silloin, kun mitään muodollisia päätöksiä ei ole vielä tehty. Kunnat itse pitivät suhdettaan tiedotusvälineisiin hyvänä. Useimmat kuvasivat suhdetta asialliseksi, kolmasosa aktiiviseksi, puolet suunnitelmalliseksi. Ristiriitaiset suhteet mediaan on vain kolmella prosentilla kunnista. Joukkotiedotukselta kunnat toivoivat enemmän juttuja kunnan palveluista, kuntien yhteistyöstä ja kuntataloudesta. Kuntaliitto muistuttaa kunnille myös, että salaisia esityslistoja ei pitäisi käyttää kuin silloin, kun kyseessä on lailla salaiseksi määritelty asia.

Kartoituksen mukaan kunnat itse haluaisivat kehittää eniten kuntalaisille suunnattua viestintää. Ainakin kunnan taloudesta, kuntien yhteistyöstä, maankäytöstä, kaavoituksesta ja elinkeinopolitiikasta kunnat haluaisivat tiedottaa enemmän tai paremmin. Yleisin tiedotuskanava kunnissa on Internet. Sen kauttaa tiedottaa lähes 90 prosenttia kunnista. Kolme neljästä julkaisee verkossa tiedotteiden lisäksi myös kunnan päätöksentekoelinten pöytäkirjoja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.