Mainos

Kuntaliitto: Laadukas opetus turvattava kaikkialla

Kuntien heikentynyt taloudellinen tilanne saattaa johtaa kouluverkon sunnittelemattomaan saneeraamiseen.

Kuntaliitto vaatii turvaamaan laadukkaan opetuksen joka puolella Suomea. Liiton opetus- ja kulttuuriasioiden johtajan Anneli Kangasvierin mukaan kuntien heikentynyt taloustilanne saattaa johtaa siihen, että kouluverkkoa saneerataan suunnittelemattomasti.

- Nyt tarvitaan selkeä kansallinen koulutuspoliittinen strategia, jonka valmistelussa analysoidaan koulutusjärjestelmäämme avoimesti. Strategian tulee pohjautua toimintaympäristön muutosten selvittämiseen, Kangasvieri sanoo.

Hänen mukaansa kehittämissuunnitelmiin tulisi ottaa mukaan muun muassa kunnat sekä työ- ja elinkeinoelämä. Yhdessä olisi arvioitava esimerkiksi sitä, vastaavatko koulutusjärjestelmän tavoitteet oppilaiden, opiskelijoiden ja työelämän tarpeita.

- Nuorten ammattitoiveet on huomioitava, mutta heitä kohtaan on myös oikein, ettei heitä kouluteta työttömiksi. Ei pitäisi painottaa vain korkea-asteen opintoja. Pienenevät ikäluokat tulisi kouluttaa niille aloille ja niihin töihin, joita yhteiskuntamme ja työelämä tarvitsevat, Kangasvieri selitti Pohjois-Suomen työmarkkinaseminaarissa Rovaniemellä tänään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.