Kuntalaisaloitepalvelua käytettiin rasistiseen törkykampanjaan – tempauksen takana Ylilauta

Kuinka suuri ongelma rasismi on Suomessa? Pitkän linjan monikulttuurisuusasiantuntija vastaa 22:48
Katso myös: Melody Naghmeh Karvonen havahtui skiniongelmaan Joensuussa – näin hän kitkisi rasismia nyky-Suomesta

Ylen mukaan törkykampanjan kohteeksi joutunut aloite keräsi pitkän listan nimiä, jotka sisälsivät rasistista kieltä ja natsiviittauksia.

Oikeusministeriö pohtii kuntalaisaloitepalvelun muuttamista palvelun väärinkäytön takia. Oikeusministeriö kertoo tiedotteessa, että muutoksen myötä kuntalaisaloitteessa ilmoitettaisiin ainoastaan kannattajien määrä, mutta ei nimitietoja.

Yle uutisoi eilen, että Ylilaudalla masinoitiin rasistinen kampanja yhtä kuntalaisaloitetta kohtaan. Aloitteen aiheena oli antirasismikoulutuksen ottaminen osaksi Jyväskylän kaupungin henkilöstökoulutusta.

Aloite keräsi viikossa pitkän listan nimiä, jotka sisälsivät rasistista kieltä ja natsiviittauksia.

Oikeusministeriö kertoo, että se aloitti eilen selvitystyön palvelun muuttamisesta.

Kuntalaisaloitteen voi tehdä kuka tahansa kunnan jäsen kuten lapsi, yhdistys tai yritys. Sen takia kuntalaisaloite.fi-palvelussa tarvitaan vahvan tunnistautumisen lisäksi muita tunnistautumistapoja.

– Kuntalaisaloitteella ja kansalaisaloitteella on merkittävä rooli kansalaisten osallistumisoikeuksien ja osallisuuden toteutumisessa. Kansanvaltaan sisältyy yksilön oikeus vaikuttaa yhteiskunnan ja elinympäristönsä kehittämiseen. Oikeusministeriön tehtävänä on edistää ja seurata osallistumisoikeuksien toteutumista. Palveluita tulee kehittää tarvetta vastaaviksi, sanoo oikeusministeri Leena Meri (ps.) tiedotteessa.

Kuntalaisaloitteella voi tehdä kunnalle aloitteita kunnan toimintaa koskevissa asioissa.

Lue myös:

    Uusimmat