SDP:n Matias Mäkynen: "Rydmanin rasismi vaarantaa Suomen vientiä ja altistaa Venäjän hybridivaikuttamiselle"

Onko Wille Rydman rasisti, pääministeri Orpo? 0:58
Katso myös: Onko Wille Rydman rasisti, pääministeri Orpo?

SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen on huolissaan elinkeinoministeri Wille Rydmanin (ps.) rasististen kirjoitusten vaikutuksesta Suomen viennille ja maineelle.

Mäkynen sanoo kirjoituksessaan, että ulkoministeriön tietojen mukaan Venäjän valtion rahoittama propagandamedia Russia Today on kääntänyt Rydmanin viestit arabiaksi ja syöttänyt niitä Lähi-idän medioihin.

Mäkysen mukaan Rydmanin rasismi vaarantaa vientiä ja altistaa Venäjän hybridivaikuttamiselle.

– On kestämätöntä, että Suomi altistaa itsensä rasistisia kommentteja laukoneen ministerin kautta [Venäjän presidentti Vladimir] Putinin hybridivaikuttamiselle. Ulkomailla on turha selitellä, että kyse on muutaman vuoden vanhoista yksityisviesteistä, Mäkynen kirjoittaa tiedotteessa.

Mäkynen muistuttaa, että "muslimimaailma" suhtautuu islaminuskoa halventaviin kommentteihin ja tekoihin suhtaudutaan hyvin vakavasti.

– Ei tarvitse katsoa kuin Ruotsiin, minkälaisissa vaikeuksissa siellä nyt ollaan, kun maa on altistunut islamin vastaisille provokaatioille. Rydman ei voi tämän jälkeen osallistua esimerkiksi Lähi-itään suuntautuville vienninedistämismatkoille. Voi olla, ettei ministeriä edes päästetä näihin maihin ja kyse on kuitenkin Suomelle tärkeästä ja kasvavasta vientimarkkinasta, hän kirjoittaa.

Kirjoituksensa lopussa Mäkynen vaatii pääministeri Petteri Orpolta (kok.) ja ulkoministeri Elina Valtoselta (kok.) konkreettisia ja nopeita toimia vahingon korjaamiseksi.

– Nyt ei ole aika olla risusavotassa mökillä ja lomailemassa, kun hallitus omalla toiminnallaan vaarantaa kansainvälisiä suhteitamme ja vientiteollisuutta.

Lue myös:

    Uusimmat