Mainos

Kunnille 1,7 miljoonaa euroa tsunamin kustannuksiin

Avustusta myönnettiin muun muassa tehostetusta päivystysvalmiudesta, potilaiden siirrosta ja kriisiterapiasta aiheutuneisiin kustannuksiin.

Kaikkiaan 32 kuntaa ja yksi kuntayhtymä saavat yhteensä runsaat 1,7 miljoonaa euroa avustusta vuosi sitten sattuneesta Kaakkois-Aasian luonnononnettomuudesta aiheutuneisiin kustannuksiin.

Kuntia pyydettiin lähettämään hakemus korvausten maksamisesta toukokuussa. Hakemusten ja niiden tarkennusten perusteella päädyttiin siihen, että tänä vuonna korvauksiin tarvitaan 1 726 000 euroa. Seuraavien vuosien kustannukset ovat 263 000 euroa.

Mukana on 32 kuntaa sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri. Tyypillisiä hakemuksissa esitettyjä kustannuksia ovat aiheuttaneet muun muassa tehostettu päivystysvalmius, toimeentulotuki, potilaiden siirto, perheneuvolapalvelut, kotisairaanhoito, kriisiterapia ja lääkärissäkäynnit.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin ylimääräiset kustannukset liittyivät Helsinki-Vantaan lentoasemalla ylläpidettyyn ensiapupisteeseen ja sairaankuljetusyksiköiden päivystykseen. HUS ilmoitti onnettomuusalueelta saapuneiden potilaiden varsinaiset hoitokulut erikseen potilaiden kotikunnille, joten hoitokulut ovat sisältyneet normaaliin kuntalaskutukseen.

Tarkoituksena on, että avustukset maksetaan heti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.