Kunnianhimoinen suomalaislupaus selätti sairastelukierteen ja kahmi kolme hiihdon MM-pronssia: "Haluaisin jo kirkastaa mitalit"

Kolmatta kertaa nuorten MM-pronssille hiihtänyt Anita Korva:"En olisi pari kuukautta sitten uskonut" 3:22
Katso Annika Korvan tunnelmat heti kolmannen pronssin jälkeen!

Anita Korva otti torstaina kolmannen maastohiihdon alle 20-vuotiaiden MM-pronssinsa Lahdessa. 19-vuotias suomalainen ei uskonut vielä pari kuukautta sitten pääsevänsä MM-kisoihin edes mukaan. Nyt suuntana voivat olla aikuisten arvokisat.

Korva oli torstaina kolmas naisten 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa. Alle 20-vuotiaiden MM-kisat toivat mitalisadetta, sillä suomalainen otti kaikilta kolmelta matkalta pronssia.

– Hiihto tuntui todella hyvältä, eikä ollut väsymystä ollenkaan. Sain hiihtää koko ajan hyvää vauhtia ja miettiä sitä. Näin selkää koko ajan ja tein oman suoritukseni, hän kuvaili torstain hiihtoaan MTV Urheilulle.

Kolme mitalia ovat suomalaislupaukselle helpotus, sillä terveyshuolet vaivasivat koko syksyn. Samalla leirejä jäi välistä. Korva uhkasi jopa myydä maajoukkuevaatteensa kirpputorilla.

– En olisi uskonut pari kuukautta sitten, että edes olisin kisoissa mukana. Olen todella tyytyväinen, että kunto nousi kisoihin näin hyväksi. Täytyy olla onnellinen siitä.

– Pääsin hiihtämään omat hiihdot, eikä tullut mitään onnettomuuksia.

Korva saapui MTV Urheilun haastatteluun mitaleista huolimatta tyynen oloisena. Taustalla on ajatus pronssin kirkastamisesta kullaksi.

– Ei ole tullut vielä sellaista, että "jes!". Toissa päivänä olin aika innoissani. En ole ehkä ajatellut asiaa vielä, mutta haluaisin jo kirkastaa mitalit. Voittamisen palo voi hyydyttää hymyä, mutta olen tyytyväinen.

Kisat olivat opettavaiset, sillä suomalaisnopeus pystyi nousemaan vaikeuksista voittoon.

– Nyt opin, että vaikeista jaksoista on mahdollista nousta. Joku päivä olen vielä todella kovassa iskussa.

Korva kertoo hiihtokauden jatkuvan Imatran ja Lahden kilpailuissa. Nuorten MM-kisoissa edessä on vielä viesti.

Suomen hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Matti Haavisto väläytteli näytön paikkaa jo Seefeldissä aikuisten MM-kisoissa.

– Se on uskomaton ajatus. Katsotaan, mitä tulee. Tuntuisi kyllä hienolta, Korva tuumii.

Lue myös:

    Uusimmat