Suomen hiihtolupaus hämmästeli Ruotsin 19-vuotiaan supernuoren mitalirohmuamista - "Mitä ihmettä minun pitäisi tehdä?

Piippo: Inhottavankin tuore olo 2:05
Eveliina Piippo kommentoi MM-debyyttikisojensa antia MTV Urheilulle.

Ensimmäinen maajoukkuekausi nosti Eveliina Piipon suomalaishiihtäjien kärkikaartin kintereille. Asema ei Piipolle riitä, sillä Ruotsin Frida Karlsson osoitti Seefeldin MM-kisoissa, että jo alle kaksikymppisenä voi pärjätä kokeneemmille kilpakumppaneille.

–  Poistun täältä aika motivoituneena ja palaan toivottavasti vahvempana, Piippo arvioi uransa ensimmäisiä aikuisten arvokisoja.

Seefeldissä kolme mitalia hiihtänyt Karlsson on 19-vuotias, Piippo 20.

–  On tosi kiehtovaa katsoa, että noin lyhyessä ajassa voi nousta tuollaiselle tasolle. Samaan aikaan herää kysymys, mitä ihmettä minun pitäisi tehdä, että voisin ottaa tuollaisia harppauksia, Piippo sanoi.

Hän naurahti, että keväällä pitää varmasti valmentaja Ville Oksasen kanssa" juonia jotain".

–  Toisaalta, aika harvassa ovat ne yksilöt, jotka voivat ottaa tuollaisia isoja harppauksia. Ehkä tärkeintä on luottaa omaan kehitykseen. Jos menen tätä tahtia eteenpäin, kyllä minä jossakin vaiheessa nousen huipulle, Piippo mietti.

Yksi iso kehityskohde on voima, ja sitä Piippo lupasi hankkia salilta ja ruokapöydästä. Hän on hiihtäjäksi vielä hentoinen.

Lauantain 30 kilometrillä Piippo paransi asemiaan suksien vaihdon jälkeen ja oli 19:s. Kokenut Laura Mononen ylitti maalilinjan kuusi sekunnin kymmenystä Piippoa aiemmin ja oli 18:s.

–  Oli ihan hyvä päivä, kisojen viidennen starttinsa hiihtänyt Mononen sanoi ja oli melko tyytyväinen suksiinsa.

Lue myös:

    Uusimmat