Mainos

Kunnat työllistävät kesällä kymmeniä tuhansia nuoria

Suurin osa kuntien kesätyöpaikan saaneista on 17-19-vuotiaita peruskoulun käyneitä, lukiolaisia tai toisen asteen opiskelijoita.

Kunnat tarjoavat tänä kesänä työtä kaikkiaan 41 000 nuorelle. Suomen Kuntaliiton vuotuisen kesätyöpaikkakyselyn mukaan kesätyöpaikkojen kokonaismäärä on pysynyt ennallaan.

Kunnat työllistävät kuitenkin tänä kesänä omissa palveluyksiköissään tuhat nuorta vähemmän kuin viime vuonna. Kesätöitä kuntien palveluista löytyy yhteensä 24 000 nuorelle. Kesätyöpaikkojen kokonaismäärä pysyy silti ennallaan, koska kuntien tukemat yritykset palkkaavat nyt kesätöihin tuhat nuorta enemmän kuin edellisvuonna. Yrityksiltä kesätyöpaikkoja löytyy 17 000 nuorelle.

Suomen Kuntaliiton kyselyyn vastanneista kunnista noin 91 prosenttia tarjoaa kesätyöpaikkoja omissa palveluyksiköissään. Lähes 60 prosenttia kunnista maksaa myös tukea kunnassa toimiville yrityksille kesätyöpaikkojen luomiseksi.

Edellisten vuosien tapaan työjaksot kestävät yleensä alle kuukauden. Suurin osa kesätyöllistyneistä on 17-19-vuotiaita peruskoulun käyneitä, lukiolaisia tai toisen asteen opiskelijoita. Suurimpia työllistäjiä ovat edelleen tekniset palvelut sekä sivistys- ja sosiaalipalvelut. Sosiaali- ja terveyspalveluiden kesätyöt sijoittuvat hoitotyöhön sekä tukipalveluihin.

Kuntaliiton kyselyyn vastasi kaikkiaan noin 74 prosenttia Suomen kunnista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.