Mainos

Kunnat pelkäävät pelastustoimen kustannusten nousua

Kunnat pelkäävät, että pelastustoimen alueellistaminen nostaa pelastustoimesta aiheutuvia kustannuksia ja heikentää paikallistuntemusta. Kunnat pitävät ensi vuoden alusta toteutettavan uudistuksen uhkina myös byrokratian lisääntymistä ja kuntien omien vaikutusmahdollisuuksien vähenemistä.

Tiedot käyvät ilmi Tampereen yliopiston kunnallistieteen laitoksella tehdystä tutkimuksesta. Pelastustoimen alueellistaminen lähtökuopissa -tutkimus on sisäasiainministeriön tilaama. Vastuu pelastustoimen hoitamisesta siirtyy vuoden 2004 alussa yksittäisiltä kunnilta kuntien yhteistoimintaan perustuville alueille. '

Tutkija Olavi Kallion mukaan kunnat ovat huolissaan myös vapaapalokuntien tulevaisuudesta. Sen sijaan pelastustoimen palvelutasossa ei odoteta tapahtuvan oleellista muutosta. Kuntien edustajat olivat verrattain tyytyväisiä oman kuntansa pelastustoimen nykyiseen palvelutasoon. Valtion viranomaiset sen sijaan löysivät huomautettavaa etenkin onnettomuuksia ehkäisevän valistustyön, palotarkastusten ja väestönsuojelutyön osalta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.