Mainos

"Kuninkaallisten häiden kommentointi vaatii etikettikoulutusta"

MTV3 lähettää Ruotsin tämän hetken ykköskyyhkyläisten, prinsessa Victorian ja Danielin, häät suorana 19. kesäkuuta.Janina Vilén on mukana tiimissä kommentoimassa häähumua paikan päältä. Vilén ei myönnä olevansa mikään "monarkiafriikki", mutta prinsessa Victoriaa hänen on tullut seurattua pienestä saakka.

- Prinsessa Victoria on vuoden vanhempi kuin minä, joten hänen elämäänsä on siksi tullut seurattua suurella mielenkiinnolla.

Vilénin mielestä Victoria on hyvin maanläheinen prinsessa.

- Hänellä on lukihäiriö ja hän on aiemmin kärsinyt syömishäiriöstä, ja hän on julkisesti puhunut ongelmistaan. Hänen hahmonsa ei ole niin glamouria, joten monien nuorten tyttöjen on helpompaa samaistua häneen.

Danielille naimisiinmeno tuo muutoksia arkielämään

Vilénin mielestä prinsessa Victorian maanläheisyys näkyy myös siinä, että hän valitsi elämänkumppanikseen aivan "tavallisen" miehen, Daniel Westlingin. He ovat olleet yhdessä kahdeksan vuotta ja nyt on häiden aika.

Danielin elämä muuttuu kuninkaalliseen perheeseen liittymisen myötä hurjasti. Hän joutuu esimerkiksi luopumaan äänioikeudestaan, ja häntä on jo pitkään koulutettu "salonkikelpoiseksi".

- Toisin kuin Tanskassa, Ruotsissa ei kuitenkaan tarvitse luopua omasta uskonnostaan liittyessään monarkiseen perheeseen, Vilén sanoo.

Victorian ja Danielin lapset eivät myöskään saa Danielin sukunimeä, vaan lapsista tulee Bernadotteja.

- Kuninkaallisessa suvussa on myös sellaisia etunimiä, joita heidän on annettava tuleville lapsilleen, Vilén tietää.

Etikettikoulutusta myös kommentaattorille

Vaikka Vilénille perinteinen etikettikäyttäytyminen on jo tuttua, hänenkin on valmistauduttava uudenlaisiin, kuninkaallisiin käytöstapoihin.

- Kyllä minun on mietittävä, mitä kaikkea voin paikan päällä ääneen sanoa. Kuninkaallinen etiketti on muutenkin jotain aivan muuta kuin normaali käytösetiketti, Vilén sanoo.

Vilén odottaa kovasti, millaisia pukuja häävierailla on yllään.

- Koska Suomessa ei ole mitään vastaavaa, uskon, että pukuloisto on häikäisevää.

Lue kaikki jutut häistä MTV3:n erikoissivuilla!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.