Kuningatar Elisabet edusti hyväntuulisena Skotlannissa – ensimmäiset edustustehtävät Platinum Jubileen jälkeen

Kuningatar Elisabet vallassa 70 vuotta – mitä hän merkitsee Britannialle? 11:10
Kuningatar Elisabet vallassa 70 vuotta – mitä hän merkitsee Britannialle?

Kuningatar Elisabet saapui perheineen Edinburgiin osallistuakseen kuninkaallisen viikon edustustehtäviin. 

Kuningatar Elisabet, 96, nähtiin ensimmäistä kertaa julkisissa edustustehtävissä Platinum Jubileen jälkeen. 

Kuningatar saapui Windsorista yksityisjunalla Edinburgiin, ja hänen on tarkoitus majoittua viisipäiväisen juhlaviikon aikana Edinburgissa Holyroodhousen palatsissa. Kuningattaren perheenjäsenistä koostuvaan seurueeseensa kuuluvat esimerkiksi Walesin prinssi Charles, 73, prinsessa Anne, 71, prinssi Edward, 58 sekä hänen vaimonsa Wessexin kreivitär Sophie, 57. 

Kuningatar osallistui tiistaina 28. kesäkuuta Hollyroodhousen palatsin etupihalla järjestettyyn Avainten seremoniaan. Seremoniassa hallitsijalle luovutetaan Edinburghin kaupungin avaimet ja hänet toivotetaan tervetulleeksi "muinaiseen ja perinteikkääseen Skotlannin valtakuntaan". Perinteen mukaisesti kuningatar palauttaa avaimet taas Edinburghin valituille virkamiehille säilytettäväksi, uutisoi Sky News.  

Skotlannissa järjestetään joka kesäkuu niin kutsuttu Royal Week tai toisin sanoen Holyrood Week eli kuninkaallinen viikko, jonka tarkoituksena on juhlia skotlantilaista kulttuuria, saavutuksia ja yhteisöllisyyttä. Kuninkaallisen perheen jäsenet edustavat tapahtuman tilaisuuksissa ja seremonioissa kuningatar etunenässä. 

Kuningattaren osallistumisesta julkisiin tapahtumiin tiedetään sen verran, että hänen on tarkoitus tavata Skotlannin pääministeri Nicola Sturgeon. Tapaamisessa on lehtitietojen mukaan tarkoitus keskustella Skotlannin mahdollisesta itsenäistymisestä. 

Lue myös:

    Uusimmat