Mainos

Kuningasmielinen kenraali murhattiin Kambodzhassa

Syrjäytetylle Kambodzhan pääministerille Norodom Ranariddhille uskollinen kenraali murhattiin juuri ennen kuin Ranariddhin vastainen oikeudenkäynti alkoi pääkaupungissa Phnom Penhissä.

Kaksi miestä ampui rynnäkkökiväärillä 20-30 laukausta Kambodzhan rannikkovartioston komentajan prikaatikenraali Kim Sangin autoon. Auton pysähdyttyä he surmasivat kenraalin ampumalla päähän. Sivullinen nuori nainen haavoittui laukauksista vakavasti vatsaan. Välikohtaus sattui puolitoista tuntia ennen oikeudenkäynnin alkua. Kenraali Sang kuului Ranariddhin johtamaan kuningasmieliseen Funcinpec-puolueeseen.

Syrjäytettyä entistä 1. pääministeriä Ranariddhiä syytetään aseiden salakuljetuksesta. Hän ei ole itse läsnä oikeudenkäynnissä, joka on osa äskettäin solmitun tulitauon ehdoista. Tulitaukoon johtaneen suunnitelman mukaan Ranariddh todettaneen syylliseksi kahden tonnin aselähetyksen salakuljetukseen toukokuussa 1997, minkä jälkeen hänen isänsä kuningas Norodom Sihanouk armahtaa hänet. Ranariddh voi sen jälkeen palata Kambodzhaan ja osallistua heinäkuun vaaleihin.

Yli 40 Ranariddhin kannattajaa on YK:n todisteiden mukaan murhattu ilmeisesti poliittisista syistä sen jälkeen kun Kambodzhan 2. pääministeri Hun Sen syöksi Ranariddhin vallasta kiivaiden taistelujen jälkeen viime heinäkuussa. Ruhtinas Ranariddh lähti ulkomaille päivää ennen taistelujen puhkeamista ja on tällä hetkellä Thaimaassa.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.