Kuningas Charles jatkaa käytäntöjen mylläämistä – nyt kohteeksi joutui kuningatar Elisabetin hyvä ystävä: "Ei vain halunnut asua hänen naapurissaan"

Sadan miljoonan kruunajaiset ja perintöverottomia aarteita – onko brittimonarkiassa mitään järkeä? 8:20
Sadan miljoonan kruunajaiset ja perintöverottomia aarteita – onko brittimonarkiassa mitään järkeä?

Kuningas Charles on laittanut monia kuninkaallisia asumisjärjestelyjä uusiksi.

Kuningas Charles, 74,  on toiminut kuninkaana vajaan vuoden, ja on jo tässä ajassa pistänyt asioita uuteen päiväjärjestykseen palatsien seinien sisäpuolella. Charles on muun muassa ottanut Yhdysvalloissa asuvan poikansa prinssi Harryn   ja tämän puolison herttuatar Meghanin  entisen Ison-Britannian kodin Frogmore Cottagen pariskunnalta ja kertoman mukaan suunnitellut, että hänen pikkuveljensä skandaaliprinssi Andrew  voisi muuttaa sinne omasta kartanostaan. 

Kuninkaallistoimittaja Valentine Low'n mukaan Charles olisi myös keväällä tiedottanut edesmenneen äitinsä kuningatar Elisabetin  henkilökohtaiselle avustajalle ja vaatettajalle Angela Kellylle, että tämä ei voisi enää käyttää Windsorissa sijaitsevassa Home Parkissa olevaa mökkiään. 65-vuotias Kelly oli myös kuningattaren läheinen ystävä tämän eläessä. 

Toimittaja kertoo, etteivät "valtaapitävät olisivat olleet kovinkaan innostuneita" siitä, että Kelly olisi jäänyt asustelemaan kuninkaallisten tiluksille, vaikka hänellä ei ole enää työtehtäviä hovissa. Tietojen mukaan neuvottelut olisivat päättyneet siihen ehdotukseen, että Charles ostaa Kellylle uuden kodin Sheffieldin läheltä, jotta tämä pääsisi lähemmäs lapsenlapsiaan. 

– Angela ei ollut kaikkien mieleen, mutta kuningas ei kuitenkaan halunnut nähdä tätä kodittomana. Minusta tuntuu, että kuningas ei vain halunnut asua hänen naapurissaan, lähde arvioi. 

Kelly julkaisi huhtikuussa Instagram-tilillään päivityksen, jossa kertoi "valmistautuvansa hyvästelemään" vanhan asumuksensa. 

– Muutan viimeinkin uuteen kotiini, jota pystyn viimeinkin kutsumaan kodiksi, Kelly kirjoitti päivityksessään.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kuningatar Elisabet menehtyi 8. syyskuuta 96-vuotiaana Balmoralin linnassa. Hänen vanhimmasta lapsestaan Charlesista tuli välittömästi äitinsä kuoleman jälkeen kuningas. Charlesin kruunajaisia vietettiin Lontoossa 6. toukokuuta.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös:

    Uusimmat