Kun Raipe puhuu, hän puhuu asiaa – nyt aiheena Kärppien superlupaus

16-vuotias Aatu Räty on tehnyt upean loikkauksen A-junioreista Kärppien edustusjoukkueeseen:"Ison hyppy on siinä, miten ammattimaisemmin asiat tehdään" 5:47
Videolla Aatu Räty kertoo tavoitteistaan jääkiekkoilijana.

Oulun Kärppien 16-vuotias hyökkääjä Aatu Räty hakee paikkaa Nuorten Leijonien riveistä MM-kisoissa. Päävalmentaja Raimo Helminen syttyi lupauksen pelityyliin. 

Jääkiekkopiireissä todetaan usein, että jos Raipe sanoo jotain, häntä totellaan. Ja kun Raipe sanoo jotain, se pitää yleensä paikkansa. 

Nyt Raipe sanoo, että Aatu Räty on lupaava jääkiekkoilija. 

Helminen valitsi 16-vuotiaan Rädyn Nuorten Leijonien ryhmään, joka kohtaa Helsingissä 8.–10.11 turnauksessa Ruotsin, Tshekin ja Venäjän. 

Helminen on seurannut Rädyn esityksiä tarkkaan SM-liigapeleissä. Hän oli katsomassa Kärppien ja Skellefteån CHL-ottelun. 

– Hän pelaa aktiivisesti molempiin suuntiin. Pidän hänen peli-ilmeestään, Helminen sanoi MTV Urheilulle Leijonien tiedotustilaisuudessa. 

Koko joukkueen nimilistan voit katsoa tästä

"Kovia tekemään töitä"

Aatu Räty on varauskelpoinen NHL:ään vuonna 2021. Häntä on povattu draftin kärkipäähän. Räty on pelannut tällä kaudella SM-liigassa seitsemän ottelua (2+2=4). 

Aatu Räty saa koppiin tuttua seuraa, sillä hänen kaksi vuotta vanhempi velipoikansa Aku on mukana joukkueessa. 

– Aku on erittäin hyväkuntoinen pelaaja. Molemmat ovat kyllä kovia tekemään töitä, Helminen kuvaili. 

Veljekset ovat pelanneet juniorijoukkueissa ja liigajoukkueessa paljon yhdessä samassa ketjussa. Se olisi luontevaa maajoukkueessakin. 

– Täytyy nyt katsoa, miten ketjut muotoutuivat. Ketjut vaihtuvat muutenkin aika paljon. 

Nuorten MM-kisat pidetään tällä kaudella Tshekissä Trinecissä ja Ostravassa tapaninpäivästä alkaen. 

Lue myös:

    Uusimmat