Kärppien 16-vuotias suurlupaus herättää kiinnostusta jo Pohjois-Amerikassakin – "Voi hyvin olla ykkösvaraus"

Kärppien Aatu Räty syötti velipoikansa maalin:"Tuttu kuvio A-junnuista" 0:46
Videolla Aatu Rätyn mietteitä SM-liigadebyyttinsä jälkeen.

Kärppien 16-vuotias hyökkääjälupaus Aatu Räty on aloittanut uran ensimmäisen SM-liigakautensa upeasti. Hyvät otteet ovat herättäneet huomiota myös rapakon toisella puolella.

Aatu Räty on ollut yksi käynnissä olevan SM-liigakauden iloisimmista valonpilkahduksista. 16-vuotias hyökkääjä on murtautunut vahvoilla peliesityksillään Kärppien kivikovaan kokoonpanoon. Neljä ottelua tällä kaudella pelannut Räty on kerännyt tehot 2+2.

Marraskuussa 17 vuotta täyttävä hyökkääjä on yksi ikäluokkansa lahjakkaimpia lupauksia. Myöhäisen syntymäpäivänsä vuoksi Räty on varauskelpoinen NHL:ssä vasta vuonna 2021. Siitä huolimatta Rädyn otteet kiinnostavat jo Pohjois-Amerikassakin. TSN:n analyytikko Craig Button nosti Rädyn suoritukset esiin Twitter-tilillään.

– Katsotaan ensi kesän varaustilaisuuden ohi keskittyen jo sitä seuraavaan draftiin. Aatu Räty on pelannut SM-liigassa neljä peliä, joissa on iskenyt kaksi maalia ja kaksi syöttöä. Hän voi hyvinkin olla ensimmäinen suomalainen ykkösvaraus, Button kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat