Mainos

Jukka Jalonen lyö jäitä hattuun Kaapo Kakko -ihmettelijöille – "Tietenkin hän tarvitsee vähän apua"

7:05
Videolla Jukka Jalonen puhuu Leijonien Karjala-turnauksen joukkueesta.

Viime kevään MM-kisoissa Kaapo Kakko juhli maailmanmestaruutta Jukka Jalosen valmennuksen alaisuudessa. Alkusyksyn aikana Kakko on kohdannut isoja vaikeuksia NHL-seura New York Rangersin riveissä. Leijonien päävalmentaja Jalonen rauhoittelee nuoren hyökkääjän ympärillä pyörivää keskustelua.

18-vuotiaan hyökkääjän tehot ovat nousseet ihmetyksen kohteeksi muun muassa kotoisessa Suomessa. Yhdeksän peliä, 1+1 ja tehotilastolukema -12. Tämä on päässyt yllättämään.

Ei Jalosta.

– NHL on kuitenkin maailman paras sarja ja siellä ovat ne maailman parhaat pelaajat. Nyt puhutaan alle 20-vuotiaista pelaajista. Niitä on hyvin vähän, jotka ottavat heti paikan NHL:stä tai ison roolin sieltä. Pitää olla kärsivällinen. Aikaa on, Jalonen miettii.

Oma kysymys liittyy siihen, että miten Kakko itse käsittelee tilanteen? Osaako hän hallita vaikeuksia ja suuria haasteita?

– Kyllä mä uskon, Jalonen vastaa sen suuremmin miettimättä.

– Tietenkin hän tarvitsee vähän apua. Jonkun pitää auttaa häntä siellä taustalla. Kaikki eväät ovat kuitenkin olemassa, Jalonen jatkaa.

Leijonien päävalmentajan katseet ovat olleet Euroopassa pelaavissa suomalaispelaajissa, muun muassa Karjala-turnauksen valintojen takia. Näin ollen Jalonen myöntää, ettei hän ole nähnyt Kakolta tarpeeksi pelejä, jotta hän voisi analysoida tarkemmin vaikeuksien syitä.

Jalonen painottaa, miten jonkun pelaajan kohdalla voi syntyä iso harha.

– Eivät valmentajat siellä ajattele yhtä Kaapoa tai yhtä ”Puljua” (Jesse Puljujärvi). He ajattelevat joukkuetta ja sitä kokonaisuutta enemmän kuin yksittäistä pelaajaa. Täällä tietenkin katsotaan vain yhtä kaveria – siellä se ei mene niin. Toki, joskus yksittäinen pelaaja voi kärsiä tuosta, mutta se on luonnollista.

– Jossain vaiheessa tulee vaikeita aikoja, mutta se kuuluu kehitysprosessiin. Niitä aikoja on kaikilla, Jalonen muistuttaa. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja