Mainos

Kuluttajaliitto varoittaa: Älä tartu tähän tarjoukseen

Kuluttajaliitto varoittaa tarttumasta Healthzone-nimisen laihdutus- ja yrttivalmisteita myyvän yrityksen tarjouksiin.

Asiakkaille on kaupattu maksuttomia tutustumispakkauksia, mutta tutustumisjakson jälkeen paketteja on tippunut postiluukusta ilman tilausta noin kerran viikossa. Jokaisen mukana on seurannut jopa 80 euron lasku.

Kun asiakkaat ovat yrittäneet ottaa yritykseen yhteyttä ja perua tilauksia, on yritykseen ollut liki mahdotonta saada yhteyttä – sähköposteihin tai puhelinsoittoihin ei ole kuulunut vastausta.

Kuluttajaliiton lakimiehen Tuula Sarion mukaan samankaltaisista firmoista tulee valituksia vuosittain. Välillä epäilyttävät yritykset katoavat maan pinnalta ja ilmestyvät kohta takaisin toisella nimellä.

Toimitusehdot kuluttajasuojalain vastaiset

Kuluttajaliitto suosittelee suhtautumaan erityisen epäilevästi markkinointiin, jossa tarjotaan maksuttomia tutustumispakkauksia. Ennen tutustumistarjoukseen suostumista pitää sopimusehdot lukea tarkkaan ja paperit säästää mahdollista sopimuksenvastaista laskutusta varten.

Jos kuluttajan ja Healthzonen välille tulee kiistaa siitä, onko kuluttaja sitoutunut maksulliseen tilaukseen, tulee Healthzonen pystyä osoittamaan, että sopimus on syntynyt – eikä tähän riitä tilaukseen huomaamattomasti kirjoitettu pikkupräntti.

Healthzonen kotisivuilla olevat toimitusehdot ovat Kuluttajaliiton mukaan kuluttajasuojalain vastaiset. Toimitusehdoissa edellytetään esimerkiksi kuluttajan maksavan palauttamisesta aiheutuneet postikulut, vaikka etämyynnissä palautuksen postikuluista vastaa lain mukaan elinkeinonharjoittaja.

Jos kuluttaja on asianmukaisella tavalla, esimerkiksi postin välityksellä, palauttanut tilaamansa tuotteet 14 päivän kuluessa, hänen ei tarvitse maksaa sen jälkeen toimitettuja lähetyksiä.

Kuluttajaliitto muistuttaa myös, että jos kuluttaja ei ole lainkaan tilannut tuotetta, sitä ei tarvitse maksaa, palauttaa tai säilyttää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.