Mainos

Kulunvalvontajärjestelmän rakentamista nopeutetaan

Junien automaattisen kulunvalvontajärjestelmän rakentamista nopeutetaan vuodella. Valtioneuvosto teki tänään odotetun periaatepäätöksen lisämäärärahan ottamisesta valtion seuraavaan lisätalousarvioon. Syynä hankkeen nopeuttamiseen on viimeviikkoinen traaginen junaturma Jyväskylässä.

Rakentamisen nopeuttaminen edellyttää osittain nykyrahoituksen uudelleenajoittamista sekä lisärahoitusta ratojen perusparannustöihin. Nyt tehdyn periaatepäätöksen mukaan valvontaverkko olisi siis valmis vuonna 2001.

Rataosat, joiden perusparannusta tulisi ratahallintokeskuksen mielestä jouduttaa kuluvalvonnan rakentamisaikataulun varmistamiseksi ovat Kouvola-Pieksämäki, Lappeenranta-Joensuu, Tampere-Orivesi ja Toijala-Turku.

Suuronnettomuuden tutkintalautakunta selvittää junaturmaa

Jyväskylän viimeviikkoista junaturmaa ryhdytään selvittämään suuronnettomuuksien tutkintalautakunnassa. Valtioneuvosto asetti lautakunnan onnettomuuden kulun, syiden ja seurausten sekä pelastustoimien tutkintaa varten. Lautakunnan puheenjohtajana toimii onnettomuustutkintakeskuksen johtava tutkija Kari Alppivuori.

Suuronnettomuuksien tutkintalautakunta asetetaan lain mukaan aina, kun on tapahtunut turma, jota kuolleiden tai loukkaantuneiden tai ympäristöön tai omaisuuteen kohdistuvien vahinkojen määrän perusteella on pidettävä erittäin vakavana.

Jyväskylän turmassa veturia kuljettanut koneapulainen ja yhdeksän matkustajaa saivat surmansa. Loukkaantuneita oli 47. Aineelliset vahingot ovat suuret.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.