Mainos

Kulttuuriministeri Karpela syyttää Ilta-Sanomia valheellisista jutuista

Kulttuuriministeri Tanja Karpela kiistää, että hän syyttäisi mediaa yleisesti sairastumisestaan. Hänen mukaansa kritiikki on kohdistunut yksinomaan Ilta-Sanomia kohtaan.

Kulttuuriministeri Tanja Karpela syyttää Ilta-Sanomia jatkuvista, tietoisesti kirjoitetuista halventavista ja valheellisesti jutuista. Lehden vastaavalle päätoimittajalle Antti-Pekka Pietilälle osoittamassaan avoimessa kirjeessä ministeri Karpela viittaa viikonvaihteen Ilta-Sanomissa julkaistuihin artikkeleihin.

- Viikonvaihteen Ilta-Sanomissa väitätte, että syytän mediaa sairastumisestani. Se ei pidä paikkaansa. Kritiikki on kohdistunut yksinomaan Ilta-Sanomia kohtaan. Sinä aikana te olette ollut päätoimittaja, kirjoittaa kulttuuriministeri Karpela STT:lle toimittamassaan avoimessa kirjeessä.

Ministeri on sitä mieltä, että Ilta-Sanomien linja hänestä kirjoitetuissa jutuissa on poikennut muusta mediasta, joka on toiminut asiallisesti silloinkin kun on häntä sanoin arvostellut.

Viikonvaihteen Ilta-Sanomissa on Karpelan laskujen mukaan 18 väärää väitettä ja vielä lukuisia tarkoituksellisia loukkaavia vihjailuja. Niitä ministeri ei avoimessa kirjeessään erittele. Karpelan mielestä kyseessä ei ole lukijoita palveleva tiedonvälitys vaan tarkoituksenhakuinen ja propagandistinen kampanja.

- Tavoitteeni on parantua ja palata töihin hoitamaan kulttuuriministerin tehtäviä parhaan kykyni mukaisesti, päättää kulttuuriministeri avoimen kirjeensä.

Ilta-Sanomat Tanja Karpelasta

Ilta-Sanomien viikonvaihdeliite Plussa otsikoi poliittisen artikkelinsa kulttuuriministeri Tanja Karpelasta "Uhri vai hyväksikäyttäjä?". Jutun alaotsikko toteaa, että ilman julkisuutta Tanja Karpela ei istuisi kulttuuriministerinä. Lehden mukaan medialla vuosia ratsastaneen Karpelan avustaja syyttää nyt ministerin sairaudesta toimittajia.

IS:n kirjoitus alkaa: "'Lööppisaastan' myrkyttämä kulttuuriministeri Tanja Karpela on vuosia käyttänyt mediaa asioidensa ajamiseen. Edes ministeri ei kuitenkaan voi hallita julkisuutta loputtomiin." Sen jälkeen artikkelin kirjoittanut toimittaja kysyy, onko Tanja Karpela median uhri vai sitä siekailematta hyväksikäyttävä poliitikko.

Artikkelissa todetaan muun muassa, että sairauslomalle jääneen ministerin avustajan mukaan Karpelan sairastuminen johtuu mediasta. Jatkossa sanotaan, että Karpela haluaa kontrolloida, mitä hänestä kirjoitetaan ja kuka kirjoittaa. Jutun mukaan ministeri valikoi tarkasti luottotoimittajansa, jotka varmasti kirjoittavat hänestä positiiviseen sävyyn.

Kun Tanja Karpela oli lähdössä Intiaan Amma-keskukseen, hän otti IS:n mukaan yhteyttä päätoimittaja Antti-Pekka Pietilään: Ministeri yritti käydä kauppaa ja toivoi mahdollisimman myönteisiä juttuja Intian-matkasta. Pietilä ei ehdotukseen suostunut.

Pietilä: IS arvioi artikkelissa Karpelan ministeritoimintaa

Kulttuuriministeri Tanja Karpela ei ministerinä voi toimia mediamaailmassa samalla tavalla kuin missinä ja valokuvamallina, tähdentää Ilta-Sanomien päätoimittaja Antti-Pekka Pietilä. Hän toteaa, ettei Ilta-Sanomien viikonvaihteen kirjoituksia ole kohdistettu kulttuuriministeriä vastaan, vaan niissä on arvioitu Karpelan ministeritoimintaa.

- Olemme halunneet, että nämä taustat ja nimenomaan hänen toimintatapansa suhteessa mediaan tulisi julki. Lisäksi halusimme kertoa, että Ilta-Sanomat ei ole suostunut pönkittämään hänen julkisuuskuvaansa, niin kuin hän on jatkuvasti ja useaan kertaa meille ehdottanut. Siitä tässä on kysymys, painotti päätoimittaja Pietilä.

- Mitä taas tulee tähän ajankohtaan, niin Karpelan ministerikausi ja minun päätoimittajakauteni alkoivat suurin piirtein samoihin aikoihin, huomautti Pietilä.

- Kun Karpela oli missi, hän tietysti toimi toisella tavalla tai se sopi hänen toimintatyyliinsä, kun hän antoi haastatteluja. Missimaailman toimintatapa ei kuitenkaan sovi ministerin toimintatapaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.