Kultaseppämestari paljastaa Suzanne Innes-Stubbin yllä Ruotsin valtiovierailulla nähdyn korun hulppean hintalapun

Suzanne Innes-Stubbin Ruotsin vierailun koruista nousi suuri puheenaihe – miten arvokoruja tehdään? 7:03
Suzanne Innes-Stubbin Ruotsin vierailun koruista nousi suuri puheenaihe – miten arvokoruja tehdään?

Kultaseppämestari Robert Tarkkanen kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa, miten hänen luomansa koru päätyi Suzanne Innes-Stubbille.

Presidentti Alexander Stubb ja hänen puolisonsa Suzanne Innes-Stubb vierailivat viime viikolla Ruotsissa. Presidenttiparin ensimmäisen valtiovierailun aikana yhdeksi suureksi puheenaiheeksi nousivat Innes-Stubbin ylistystä keränneet tyylivalinnat. 

Innes-Stubb edusti valtiovierailulla suomalaisten suunnittelijoiden luomuksissa. Esimerkiksi kuninkaanlinnan juhlaillallisella hänen yllään nähtiin Katri Niskasen suunnittelema iltapuku, johon hän oli yhdistänyt kultaseppämestari Robert Tarkkasennäyttävän kaulakorun.

Kaulakorun suunnitellut 26-vuotias kultaseppämestari Robert Tarkkanen vieraili torstaina Viiden jälkeen -ohjelmassa kertomassa, miten hänen luomansa koru päätyi presidentin puolison kaulaan.

Tarkkasen mukaan korulla, joka on hänen mestarityönsä, on vahva tarina. Siinä näkyvät paitsi Tarkkasen omat juuret kolmannen sukupolven kultaseppämestarina, myös Ukrainan sota.

Korun pääkivi on 22,2 karaatin heliodori, joka on kaivettu ja hiottu Ukrainassa. Se saatiin valmiiksi kaksi päivää ennen sodan alkamista. Se oli pysäyttävä tarina, jonka ympärille halusin lähteä luomaan korua, Tarkkanen kertoi.

– Suzanne sitten innostui (korun) muotoilusta ja tarinasta tämän takana, ja oli päättänyt, että haluaa sen ensimmäiselle valtiovierailulleen ja otti yhteyttä, hän jatkoi.

Innes-Stubbin kaulassa nähdyssä korussa on lisäksi 18 karaatin kelta- ja valkokultaa, 39 heliodoria sekä runsaasti timantteja. 

Tarkkasen mukaan koru oli Innes-Stubbilla lainassa valtiovierailulla. Millaisella summalla sen voisi ostaa omakseen?

– Tälle on tullut hintaa semmoiset 100 000 euroa. Sen verran pitäisi löytyä, Tarkkanen paljasti.

Yllä olevalta videolta näet Robert Tarkkasen koko haastattelun, jossa hän muun muassa kertoo, miten hänen isänsä suunnittelema koru löysi 17 vuoden jälkeen tiensä rapin supertähti 50 Centille.

Lue myös:

    Uusimmat