Mainos

Kultainen Vaatepuu -palkinto Mika Piiraiselle

Kultainen Vaatepuu -palkinto on myönnetty suunnittelija Mika Piiraiselle.

Kultainen Vaatepuu -raadin mukaan Piirainen täyttää palkinnon kriteerit erittäin hyvin: hänen suunnittelemansa tuotteet ovat laadukkaita, ajan henkeen sopivia sekä kuluttajien keskuudessa menestyneitä. Palkinnolla halutaan myös antaa tunnustus suunnittelijalle tunnetun merkin takana.

Piirainen työskentelee suunnittelijana Marimekolla, jossa hän on aloittanut vuonna 1994. Piiraisen suunnittelua leimaa käytännöllisyys, omaperäisyys ja minimalistisuus sekä luonnonmateriaalien käyttö. Mika Piirainen on valmistunut Lahden Muotoiluinstituutista.

Tunnustus alan ammattilaisilta

Mika Piirainen on otettu saamastaan tunnustuksesta.

- Kultainen Vaatepuu -palkinnon saaminen tuntuu todella hyvältä ja tämä on yksi tärkeä etappi urallani, Piirainen kuvaa tunnelmiaan. Hänen mukaansa palkinto on tärkeä myös siksi, että se on alan ammattilaisten antama.

Kultainen Vaatepuu -palkinto on myönnetty vuodesta 1995 korkealaatuisille kotimaisille suunnittelijoille ja yrityksille.

Kultainen Vaatepuu -palkinnon aiemmin saaneet

Suomessa useita hyviä suunnittelijoita

Luova visuaalisuus on Mika Piiraiselle tärkeää.

- Ideat suunnittelemiini vaatteisiin tulevat arkipäiväisistä tilanteista ja hetkistä, Piirainen kertoo.

- Pyrin selkeisiin muotoihin ja käytän paljon värejä, kuvaa työskentelytyyliään niin aikuisten kuin lastenkin vaatteita sekä erilaisia asusteita suunnitellut Piirainen.

Mika Piiraisen mukaan suomalainen vaatesuunnittelu on kehittynyt paljon viime vuosina.

- Ala on virkistynyt kovin viime aikoina ja mielenkiintoisia suunnittelijoita on kaikissa ikäryhmissä, sekä nuorissa että kokeneissa ammattilaissa.

Palkinto

Kultainen Vaatepuu -tunnustuspalkinnon on ideoinut Suomen Messut yhdessä Muoti-Vatevan, Gloria-lehden ja Stockmannin kanssa. Vuosittain jaettava Kultainen Vaatepuu -tunnustuspalkinto myönnetään suomalaiselle yritykselle tai suunnittelijalle, jonka mallisto on suunniteltu ajan henkeen, on korkealaatuinen niin materiaaleiltaan kuin työnkin puolesta, on toimivuudeltaan ja käyttöominaisuuksiltaan tarkoituksenmukainen, omaa hyvän hinta-laatusuhteen ja edustaa vientikelpoista kaupallisuutta. Malliston halutaan perustuvan laatutuotteisiin, joilla on mahdollisimman suuri kotimaisuusaste.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.