Presidentti Tarja Halonen kannustaa Sanna Marinin feminististä hallitusta: "Olen pitänyt peukkuja, että he selviäisivät"

6:09
Presidentti Tarja Halonen kertoo MTV Uutiset Liven erikoishaastattelussa, miten hän näkee Sauli Niinistön ympärillä käydyn keskustelun.

Presidentti Tarja Halonen toteaa MTV Uutisille, että Katri Kulmunin (kesk.) tuore ministeriero toi mieleen 17 vuoden takaiset tapahtumat, kun Jäätteenmäen hallitus joutui eroamaan Irak-kohun vuoksi.

– En tiedä, erotaanko (ministerin paikalta) liian nopeasti, mutta helpommin kuin mitä aikaisemmin, pohtii presidentti Tarja Halonen. 

Allas Sea Poolille Kesäterassi-ohjelman kuvauksiin saapunut presidentti Tarja Halonen on seurannut poliittisia käänteitä läpi kevään. Yksi niistä on entisen valtiovarainministeri Katri Kulmunin (kesk.) ero kesäkuussa viestintäkoulutukseen liittyneen kohun vuoksi.

– Pikkuisen tuli déjà-vu. Muistan, kun Anneli Jäätteenmäki (kesk.) erosi pääministerinä minun presidenttikauteni aikana, Halonen muistelee.

Kyseessä on niin sanottu Irak-vuoto, jossa Jäätteenmäkeä syytettiin, että hän olisi pyytänyt presidentin neuvonantajan Martti Mannisen välittämään salaisia asiakirjoja, jotka sisälsivät edeltäneen pääministerin Paavo Lipposen sekä Yhdysvaltain presidentti George Bushin keskusteluja.

Jäätteenmäki erosi pääministerin paikalta kesäkuussa 2003 oltuaan pääministerinä vain kaksi kuukautta. Hänet vapautettiin myöhemmin syytteistä.

3:08
Katso videolta, kun pääministeri Anneli Jäätteenmäki (kesk.) kertoo eroavansa Irak-kohun vuoksi 18. kesäkuuta 2003.

Feministi voi olla myös mies

Sukupuolten välinen tasa-arvo nousee Halosen puhuessa usein esiin. Hän kertookin pitäneensä peukkuja pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitukselle.

– Kun meillä on nyt tämmöinen hallitus, joka on feminiininen ja ehkä jopa feministinen, sekä miesten että naisten osalta, niin olen pitänyt peukkuja, että he selviäisivät, koska on ollut tavallista rankempi kevät, Halonen sanoo.

Hän painottaakin, ettei feministi tarkoita tänä päivänä vain naista.

– Meillä on varsin huomattava osa miehiä hallituksessa ja he ovat tehneet hyvää tasa-arvopolitiikkaa, Halonen summaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja