Tarja Halonen Kesäterassilla presidenttinä kohtaamistaan ulkonäköpaineista: edes asiantuntijoiden apu ei auttanut – "Haukut tuli aina silloin tällöin"

10:48
Tarja Halonen kertoi Kesäterassin haastattelussa, että häntä yritettiin istuttaa presidentin puolison rooliin

Presidentti Tarja Halonen kertoi torstaina Kesäterassi-ohjelman haastattelussa naispresidenttinä kohtaamistaan haasteista.

Kesäterassi-ohjelmassa Tuija Pehkosen ja Lorenz Backmanin vieraana nähtiin torstaina presidentti Tarja Halonen, joka muisteli haastattelussa myös omia vuosiaan Tasavallan presidenttinä.

Hän kertoi haastattelussa kohdanneensa ensimmäisenä naispresidenttinä muun muassa sitä, että häntä yritettiin istuttaa presidentin puolison rooliin. Tämä tarkoitti muun muassa sitä, että ulkonäköön liittyviin seikkoihin kiinnitettiin paljon huomiota.

– Pienet asiat kiusasivat minua eniten, kuten että pitääkö pitää hattua, minkä kokoinen käsilaukku on ja onko pitkät housut vai hame, Halonen kertoi. 

– Ne tuntuivat raskaan ja kiireisen arjen keskellä kovin turhilta arvostelun kohteilta.

Halonen paljasti, että käsilaukun kokoa pohdittiin jopa asiantuntijoiden kanssa.

– Kyllä siihen käytettiin asiantuntijoita, mutta ei se mitään auttanut, vaikka olisi ollut minkä alan neuvoston viimeisin asiantuntija tai tekijä. Haukut tuli aina silloin tällöin. Kyllä miehet pääsevät vähemmällä.

Presidentti Halonen kertoikin aiemmin MTV Uutisten erikoishaastattelussa pitäneensä peukkuja Sanna Marinin hallitukselle, jossa istuu useita nuoria naisministereitä.

– Kun meillä on nyt tämmöinen hallitus, joka on feminiininen ja ehkä jopa feministinen, sekä miesten että naisten osalta, niin olen pitänyt peukkuja, että he selviäisivät, koska on ollut tavallista rankempi kevät, Halonen sanoi.

Millaisia terveisiä Halosella oli Kesäterassin haastattelussa istuvalle presidentille Sauli Niinistölle? Katso haastattelu kokonaan yllä olevalta videolta!

Kesäterassin tämän kesän viimeinen jakso huomenna perjantaina kello 19.30 MTV3-kanavalla!

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja