Kuljettaja ajoi liekehtivää rekkaa kilometrien matkan viedäkseen sen pois asuinalueelta Kiinassa – paikalliset kuvasivat sankariteon: "Se oli todella kuuma, mutta minun oli pakko ajaa se pois"

0:46
Katso videolta, kuinka sankarikuski ajoi liekehtivän rekan pois asuinalueen keskeltä.

Sankarimainen rekkakuski pelasti mahdollisesti useita ihmisiä ajettuaan tuleen syttyneen rekkansa kauas ihmisasutuksesta Kiinassa, Jilin provinssissa.

Heinäkuun 14. päivänä Sun Gang vei rekkansa huoltoon Xinminin kaupungissa. Huoltomiesten hitsatessa autoa vesimelonien peitteenä käytetty kangas syttyi tuleen.

Palo levisi nopeasti, ja rekan juuri täytetty bensatankki oli Gangin mukaan räjähdysriski. Alue oli tiheästi asuttu ja lähellä oli myös bensa-asema.

– Kun tajusin, että palon sammuttaminen oli vaikeaa, lähdin ajamaan rekkaa ilman epäröintiä. En voi riskeerata muita, kun kyseessä on minun rekkani, Gang kertoo Reutersille.

Sivustakatsojat näkivät, kuinka Gang ajoi liekehtivää rekkaa pois kaupungista ja kuvasivat tilanteen. Voit katsoa videon artikkelin alusta.

Kun rekka räjähti, Gang tiesi tehneensä oikean päätöksen

Gang ajoi noin neljä kilometriä, ennen kuin arvioi olevansa turvallisen etäisyyden päässä kaupungista.

– Rekan koppi oli todella kuuma. Tuntui, kuin selässäni olisi ollut uuni. Minun oli kuitenkin pakko ajaa se pois, Gang kuvailee.

Gang teki oikean päätöksen, koska rekka lopulta räjähti palon vuoksi.

– Olen iloinen, että ajoin sen kauemmas. Muuten seuraamukset olisivat olleet vielä kauheammat. Loukkaannun mieluummin itse kuin annan muiden loukkaantua.

Gang tai muut ihmiset eivät vahingoittuneet hurjassa tilanteessa, mutta rekka oli maksanut Gangille koko hänen säästönsä, 500 000 jeniä, eli yli 60 000 euroa. Hän oli juuri saanut maksettua lainansa takaisin.

Gang oli jo aloittamassa työn ja säästämisen uudelleen, kun hän sai soiton kiinalaiselta autovalmistajalta First Automotive Worksilta (FAW).

FAW ilmoitti päättäneensä lahjoittaa hänelle uuden rekan palkinnoksi hänen sankariteostaan. Gang on ymmärrettävästi asiasta riemuissaan. Hän kertoo medialle aikovansa lahjoittaa ensimmäisestä kuljetuksestaan tienaamansa rahat hyväntekeväisyyteen.

Katso hurja tilanne Gangin ajaessa liekehtivää rekkaa pois asuinalueelta artikkelin alussa olevalta videolta!

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja