Mitä tehdä, jos auton sähköinen lukitus pettää? Peter ei tiennyt ja jäi jumiin kuumaan autoon 13 tunniksi: "Tuntui kuin olisin helvetissä"

Uudenkin auton kaukosäätimestä löytyy perinteinen avain 1:23
Miten löydät auton vara-avaimen?

Amerikkalaismies luuli kuolevansa, kun hän jäi jumiin omaan autoonsa sähköisen lukkojärjestelmän petettyä. Kriitikoiden mukaan sama voi tapahtua helposti muissakin uusissa autoissa, kertovat FoxNews ja Usa Today.

VIDEO: Näin löydät uuden auton kaukosäätimestä perinteisen avaimen ongelmatilanteissa!

Clevelandissa asuva Peter Pyros, 75, hyppäsi elokuun lopussa autotalliinsa parkkeerattuun vuoden 2006 Cadillac XLR:ään, kaksipaikkaiseen avoautoonsa. Pian mies kuitenkin huomasi, ettei auto käynnistynyt.

Cadillacin akku oli päässyt tyhjenemään. Akun tyhjeneminen aiheutti kuitenkin myös auton sähköisen lukitusjärjestelmän rikkoutumisen.

Cadillac XLR:ssä ovi aukeaa kahvojen sijaan sähköisen painikkeen avulla, mutta ovi ei aukea ilman virtaa. Myöskään ikkunat, kattoikkuna tai auton torvi eivät toimineet ilman virtaa.

Peter jäikin omaan autoonsa jumiin jopa 13 tunniksi.

"Tuntui kuin olisin helvetissä"

Mies kertoo, että aluksi hän kokeili rikkoa ikkunoita, siinä kuitenkaan onnistumatta. Myös puhelin oli unohtunut sisään, joten Peter joutui yksinkertaisesti vain huutamaan apua ja toivomaan, että joku kuulisi.

Samalla lämpötila autossa alkoi kohota. Peterin mukaan hänellä oli kuumuuden takia vaikeuksia hengittää ja hän menetti autossa tajuntansa kahdesti.

– Kuuma ei ole se sana. Tuntui kuin olisin helvetissä, Peter kertoo.

Peter oli elämänsä aikana selvinnyt jo syövästä, halvauksesta ja yhdeksästä eri leikkauksesta, mutta haastavimmaksi ja kamalimmaksi koettelemukseksi hän kuvaa sitä, kun jäi jumiin autoonsa.

– Minä itseasiassa rustasin kirjeen sisarenpojalleni, kirjoitin "tämä on kamala kuolema, mutta minä rakastan sinua." En halunnut, että kukaan luulisi, että olin tehnyt itsemurhan, Peter selittää.

Todellisuudessa pelastautuminen olisi onnistunut sekunneissa

13 tunnin kamppailun jälkeen yksin asuvan Peterin naapurit onneksi kuulivat äänet ja huomasivat, ettei kaikki ollut hyvin Peterin autotallilla. Peter onnistuttiin lopulta vapauttamaan vahingoittamatta Cadillacia.

Kriitikoiden mukaan vastaavaa voisi helposti sattua monien uusien autojen kanssa.

XLR:ssä oli kuitenkin lattiassa avausvipu, jonka avulla ovien avaaminen onnistuu nopeasti. Peter ei kuitenkaan tiennyt sen olemassa olosta, ja hänen ohjekirjansa olivat sisällä.

General Motorsin edustaja kehottaa kaikkia asiakkaita tutustumaan ohjekirjaan, jotta he tietävät, mitä tehdä, jos vastaavaa tapahtuu.

Lähteet: FoxNews, Usa Today

Lue myös:

    Uusimmat