"Kukaan ei voisi tehdä parempaa työtä" – moottoriurheilujätti ylistää Kimi Räikköstä, vaisuista Ferrari-vuosista vertaus Valtteri Bottakseen

Brittiläinen moottoriurheilumedia motorsport.com on analysoinut Kimi Räikkösen esityksiä F1-kauden alkupuolikkaalla. Arviot ovat ylistäviä.  

Räikkönen on ollut Alfa Romeolle kaikki kaikessa, sillä veteraanikuljettaja on kerännyt 31 MM-pistettäAntonio Giovinazzin yhtä vastaan.

Lokakuussa 40 vuotta täyttävä Räikkönen on ajanut virheittä, mikä on tehnyt vaikutuksen toimittaja Edd Straw'hon.  

– Hän on suoriutunut loistavasti ja tehnyt mahtavaa työtä tallille. Hän on keskiarvojen mukaan sarjan seitsemänneksi nopeimmassa autossa ja sarjan 11. nopein kuski, mutta hän on MM-sarjassa kahdeksantena. Räikkönen on kerännyt pisteitä kahdeksassa kilpailussa, ja pistänyt paketin täydellisesti kasaan. Juuri tätä keskikastin talli tarvitsee, Straw kehuu maailman luetuimman moottoriurheilusivuston videoanalyysissä

Straw keskustelee toisen toimittajan Scott Mitchellin kanssa myös muutoksesta Räikkösen olemuksessa. Mitchellin mielestä tämä johtuu hyppäyksestä Ferrarilta Alfa Romeolle, jossa ilmapiiri on rennompi kuin italialaisjätissä. 

– Räikkönen sopii nykyään paremmin keskikastin tallin kuskin vaatimuksiin kuin huipputallin kuljettajan. Luulen, että hän on menettänyt parhaan terän McLaren-vuosien ja ensimmäisen Ferrari-pestin hurjasta nopeudestaan. Hän näytti tuolloin olevan nopeampi kuin kukaan muu. Se on luonnollista, että paras nopeus katoaa vuosien myötä, Mitchell pyörittelee. 

Räikkösen toinen Ferrari-pesti vuosina 2014-2018 ei sujunutkaan odotusten mukaisesti. 

– Tuo pieni pudotus yhden kierroksen vauhdissa aiheutti sen, ettei hän ollut enää niin iso uhka ohitustilanteissa. Tuli tavallaan tunne, joka tulee nykyään Valtteri Bottaksen kohdalla, ettei hän syöksy rohkeisiin ohituksiin, joita on totuttu näkemään esimerkiksi Daniel Ricciardolta. Jälkimmäinen Ferrari-pesti ei siis tuonut Räikkösen parhaita puolia esiin, Mitchell jatkaa. 

Mitchellin mukaan Alfa Romeon ja Räikkösen suhde vaikuttaa täydelliseltä. 

– Vaikka hän on radalla vähän hitaampi, hän keskittyy siihen mistä pitää eli kilpa-ajamiseen. Siinä hän on onnistunut loistavasti. Hän on keskikastin tähtikuski, eikä kukaan voisi todennäköisesti tehdä tuossa autossa parempaa työtä, Mitchell summaa. 

F1-kausi jatkuu ensi viikolla Belgiassa. 

Lue myös:

    Uusimmat