Kuka edustaa Suomea Euroviisuissa? MTV Uutiset analysoi kilpailukappaleet laulaja Marion Rungin kanssa: "Tämä ei ole euroviisu"

15:57
Marion Rung analysoi UMK:n kilpailukappaleet MTV Uutiset Livessä!

Suomea kaksi kertaa Euroviisuissa edustanut laulaja Marion Rung uskoo, että Suomi luottaa tänä vuonna iloiseen sanomaan ja tarttuvaan melodiaan.

Uuden Musiikin Kilpailun finaali järjestetään 20. helmikuuta. Finaalin voittaja edustaa Suomea Euroviisuissa Rotterdamissa Alankomaissa toukokuussa.

MTV Uutiset pyysi viisukonkari Marion Rungia arvioimaan tämän vuoden UMK:n kilpailukappaleet. Tarkemmat analyysit voit katsoa artikkelista löytyvästä videosta.

Teflon Brothers x Pandora – I Love You 

Menestyshiteillään hurmannut ysäritähti Pandora on yhdistänyt voimansa Teflon Brothers -yhtyeen kanssa. Kilpailukappale I Love You naureskelee hyväntahtoisesti suomalaisen miehen kyvyttömyydelle ilmaista tunteitaan vieraalla kielellä.

– Tässä on hyvin tarttuva melodia ja hyvät esiintyjät. Pandora on aivan loistava laulaja. Vaikka laulu on yksinkertainen, pidän siitä todella, Rung toteaa.

Aksel Kankaanranta  Hurt

Viime vuonna UMK:n voittanut Aksel Kankaanranta pyrkii uudestaan Suomen edustajaksi. Viime vuonna Kankaanranta oli finaalin ainoa mieslaulaja, joten tänä vuonna erottautuminen joukosta vaatii enemmän työtä.

– Pidän Akselin laulusta ja hänen äänestä. Euroviisut on voitettu myös rauhallisilla voimaballadeilla. Itse henkilökohtaisesti pidän hitaista ja puhuttelevista lauluista, Rung analysoi.

Laura – Play

UMK:n lavalle astelee Viron viime vuosikymmenen eniten radiosoittoja saanut artisti Laura. Hänellä on myös aiempaa kokemusta Euroviisuissa, sillä artisti on edustanut kotimaataan vuosina 2005 ja 2017.

– Kappale on euroviisumainen, mutta se ei silti puhutellut minua. Laura on kuitenkin erinomainen laulaja, on Marion Rungin arvio.

Danny  Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua

Kotimaista kokemusta on luvassa lisää, kun UMK:n lavalla nähdään iskelmälegenda Danny.

Itseironinen kilpailukappale Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua ei Dannyn mukaan ole kuitenkaan mikään jäähyväislaulu. Mies paljastikin MTV Uutisten haastattelussa valmistelevansa uutta musiikkia.

– Danny on hieno artisti, mutta tämä ei ole euroviisu. Aika rohkea veto, en ehkä itse olisi valmis laulamaan tuosta aiheesta (kuolemasta), Rung pohtii.

Oskr – Lie

Soolouraansa aloitteleva Oskr on tullut tunnetuksi Traffic Island -yhtyeestä. Suvusta löytyy myös muitakin muusikoita, sillä Oskr (oikealta nimeltään Oskari Ruohonen) on Matti ja Teppo -duon Tepon poika.

– Tykkään hänen ääneessään olevasta raspista. Kappaleen teksti puhuttelee minua ja se on erittäin kaunis. Oskr ja Aksel ovat kuitenkin samassa veneessä.

Blind Channel – Dak Side

UMK:n ainoa rock-yhtye Blind Channel on noussut yhdeksi ennakkosuosikeista.

Dark Side -kappaletta on ollut mukana tekemässä kansainvälisesti tunnettu Dan Lancaster, joka on tehnyt yhteistyötä muun muassa Bring Me The HorizoninHollywood Undeadin ja Blink-182:en kanssa.

– En koe, että tämä on euroviisu. Kappale on hyvin toteutettu ja pojat soittavat hyvin. Jotenkin tuntuu, että tämä ei kuulu Euroviisuihin.

Ilta – Kelle mä soitan?

Tähdet, tähdet -ohjelmassa pari vuotta sitten kilpaillut Ilta tähtää Euroviisuihin kappaleella Kelle mä soitan? Herkkä balladi päättää UMK:n finaalin, mutta riittääkö hyvä esiintymispaikka viemään voittoon asti?

– Soittaisin Iltan äänestysnumeroon. Jälleen kerran teksti puhuttelee ja kappaleella on mielettömän hyvä laulaja. Olisin toivonut kappaleen olevan englanniksi, Rung kuitenkin lisää.

Katso ylhäällä olevasta videosta Marion Rungin arviot UMK:n kilpailukappaleista!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja