Danny osallistuu Euroviisuihin peräti kahdeksatta kertaa, laulun aiheena kuolema – "On suuri etu saada olla vielä mukana"

1:12
Kuolema ei ahdista Dannya, mutta hän ymmärtää, että häntä haastattelevaa toimittajaa se ahdistaa. –Olet vielä niin nuori.

Danny sanoo olleensa aina kiinnostunut naisten näkökulmasta elämään ja kokeneensa, että on hänen velvollisuutensa myös laulaa naisille. Ensi syksynä hän on lähdössä kiertueelle muun muassa Pirkko Mannolan kanssa.

Showmaailman supertähti Danny, 78, pyrkii Suomen Euroviisuedustajaksi poikkeuksellisella, kuolemasta kertovalla laululla "Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua". Laulun sanat on kirjoittanut Janne Rintala, jonka työtä Danny ylistää.

– Tämän päivän nerokas analyytikko sanoi, että Danny hei, tulkitse ihmisille, millaista on olla maallisessa elämässä viimeistä päivää. Tehtäväni on kertoa, että me kaikki kuolemme ja se on lopulta ihan mukava – ja pakollinenkin – asia. Tämä ei ole mikään euroviisuhittibiisi, mutta se on niin viisas, että jääköön elämään Jannen hienona teoksena, Danny sanoi Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Danny on euroviisuehdokkaana jo kahdeksatta kertaa. Hän osallistui karsintaan ensimmäisen kerran vuonna 1966 kappaleella Pieni sana.

Haastattelussa Danny myös puhuu kuolemasta vapautuneesti. Kuoleman tai omien hautajaisten ajattelu ei ahdista häntä.

– Ei ollenkaan – on suuri etu ja ilo saada vanheta ja olla vielä mukana. Kollegoista, joiden kanssa olen tehnyt töitä, 28 on jo siirtynyt ajasta ikuisuuteen. Minä saan vielä porskuttaa täällä.

Danny on –uskomatonta kyllä – esiintynyt suomalaisille jo seitsemällä eri vuosikymmenellä. Hän myös toi näyttävät lavashow't Suomeen 1960-luvulla.

– Olen aina ollut hyvin kiinnostunut etenkin naissukupuolesta. Ymmärsin jo varhain, että tehtäväni on tutustua naisten näkökulmiin elämässä ja laulaa naisille. Hyvien miesystävieni tukemana olen saanut tehdä villejä show-ohjelmia, joissa itse kukin saa vapautua viettäessään sen hetken kanssamme.

Ensi syksyksi Danny suunnittelee kiertuetta.

– Syksyllä on tarkoitus tehdä erilainen show aiempiin verrattuna. Olen pyytänyt Pirkko Mannolaa, Kai Lindiä ja Lasse Liemolaa kiertuekumppaneikseni. Lähdemme edelläkävijäjoukkueella viihdyttämään suomalaisia. Jotta ikä ei olisi rasite, lähdemme vähän nuoremmalla porukalla.

Danny on viihdyttänyt seitsemällä vuosikymmenellä. Katso koko haastattelu alla olevalta videolta, jonka alussa myös pätkä uudesta laulusta.

15:06


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja