Viron supertähti Laura Põldvere tavoittelee Suomen euroviisuedustajaksi – ei pelkää virolaisten reaktioita: "Jokaisella on oma polkunsa"

4:17
Nämä artistit kisaavat UMK:ssa – luvassa jymy-yllätyksiä!

Uuden Musiikin Kilpailussa nähdään tänä vuonna kansainvälisiä kilpailijoita, yksi heistä on virolainen Laura Põldvere, artistinimeltään Laura. Hänet on nähty kaksi kertaa aikaisemmin kotimaansa viisuedustajana.

Euroviisut järjestetään tänä vuonna Rotterdamissa Alankomaissa toukokuussa. Suomen edustaja valitaan Uuden Musiikin Kilpailun finaalissa 20. helmikuuta.

Keskiviikkona julkaistujen kilpailijoiden joukossa on virolainen Laura Põldvere. Hän on kotimaansa viime vuosikymmenen eniten radiosoittoja saanut artisti.

Hänet on nähty myös Viron edustajana ensimmäisen kerran vuonna 2005, jolloin hän oli mukana Suntribe-nimisessä tyttöbändissä. 

Toisen kerran hän nousi viisulavalle laulaja Koit Toomen kanssa vuonna 2017. Molemmilla kerroilla tie päättyi Euroviisujen semifinaaliin.

Mikä sai laulajatähden osallistumaan Suomen euroviisukarsintaan?

 – Osallistuin viime vuonna UMK:n kansainväliseen tuomaristoon ja pääsin sitä kautta tutustumaan tuotantoon. Siitä syntyi ajatus osallistumiselle, Suomeen hiljattain muuttanut Laura kertoo MTV Uutisille.

Hän haluaakin tehdä musiikkiaan tunnetuksi myös suomalaisille kuuntelijoille.

– Haluan olla osa suomalaista yhteiskuntaa.Olen unelmoinut  kauan muutosta Suomeen ja viimeinkin se on tapahtunut, Espoossa HR-alalla työskentelevä Laura toteaa.

Miten asiaan suhtaudutaan Virossa?

Tunnetuimpien artistien joukkoon Virossa kuuluva Laura ei usko, että virolaiset harmittelisivat hänen osallistumistaan UMK-kilpailuun.

– Jokaisella on oma polkunsa. Fanit ovat varmasti innoissaan, hän naurahtaa.

Tukijoita riittää myös Lauran lähipiirissä, sillä hän kertoo soittaneensa mummilleen koskien UMK:ta. Perheeltä saatu kannustus merkitsee laulajan mukaan paljon.

Kilpailukappale Play edustaa tyylilajiltaan poppia ja countrya. Laulun tarina kertoo vaikeasta parisuhteesta, jossa toinen osapuoli kyllästyy palaamaan aina takaisin ja antamaan anteeksi.

– Laulajana haluan jakaa tunteita ihmisten kanssa. Kappaleen viesti on erittäin tärkeä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja