Mainos

Kuivaheinästä yli puolet korjattu

Viime päivien poutajakso on vauhdittanut heinänkorjuuta koko maassa.

Varsinais-Suomessa, Uudellamaalla, Kymenlaaksossa ja Keski-Pohjanmaalla kuivaheinästä on korjattu ProAgria Maaseutukeskusten Liiton kasvutilannekatsauksen mukaan jo reilusti yli puolet.

Sadon määrä ja laatu on paikoin keskimääräistä parempi. Etenkin Savossa ja Pohjanmaan rannikkoseuduilla on katsauksen mukaan korjattu hyvälaatuista heinää.

-Nurmet ja laitumet kasvavat sään lämmettyä hyvin. Ensimmäisen säilörehusadon korjuu on saatu päätökseen suurimmassa osassa maata. Myös säilörehusato on normaali tai sitä parempi, sanoi agronomi Kaarlo Kinnunen ProAgria Maaseutukeskusten Liitosta.

Poudan jatkuessa kuivaheinä saadaan tämän viikon aikana Etelä-Suomessa hyvälaatuisena talteen. Tämä on helpotus etenkin ravitalleille. Viime kesän sateet pilasivat valtaosan sadosta, ja hevosille on ollut tarjolla huonolaatuista kuivaheinää tai säilörehua.

Viljapellot reheviä

Miltei koko maassa on satanut kevään ja kesän aikana kohtuullisesti.

-Kevätviljojen kasvustot ovat reheviä ja niiden kunto normaali. Ohra- ja kaurapelloissa on etenkin Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa ja Keski-Suomessa runsaasti tuomikirvaa. Rehevissä, kosteissa kasvustoissa tautien ja tuholaisten uhka on säiden lämmettyä erityisen suuri. Tilannetta on syytä seurata tarkasti, arvioi agronomi Kaarlo Kinnunen.

Sisä- ja Etelä-Suomessa viljojen kasvu on tavanomaisessa aikataulussa mutta Etelä-Karjalassa ja Kainuussa viikon verran myöhässä.

Ruis on jo tähkällä koko maassa. Sekä rukiista että syysvehnästä odotetaan normaalia satoa. Tosin syysviljojen viljelyalat ovat viime syksyn vaikeiden kylvösäiden vuoksi poikkeuksellisen pieniä.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 05.07.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.