Mainos

Kuittikauppa halutaan kuriin lainmuutoksilla

Rikostorjuntaviranomaiset ovat kyllästyneet hallituksen toimettomuuteen rakennusalalla piinaavan kuittikaupan kitkemiseksi.

Rikostutkijoiden johdon mielestä valtiovarainministeriö vesittää hallituskaudelle suunnitellut lainmuutokset vuosi toisensa perään ja poliisin resurssit eivät riitä muuhun kuin rakennusyritysten kuittikaupan tutkimiseen.

Poliitikkojen vastustus on saanut miettimään ongelman todellisia syitä. Jopa vaalirahoilla epäillään olevan yhteyttä poliitikkojen laiskuuteen saada pimeä työvoima kuriin.

Talousrikosasioita hoitavien syyttäjien mielestä poliitikot saisivat kitkettyä rehottavan kuittikaupan ja pimeän työvoiman lainmuutoksilla.

Myös rikostutkijoiden mielestä nykytilanne on sietämätön. Poliisitarkastaja Matti Rinne sisaministeriön poliisiosastosta ilmaisee turhautumisensa valtiovarainministeriön toimettomuuteen asiassa.

- Vuodesta toiseen valtiovarainministeriö vesittää hankkeet. Viime kesänä valtiovarainministeriön edustaja ilmoitti, että tällä hallituskaudella ne eivät etene.

Nyt jopa vaalirahoilla epäillään olevan yhteyttä poliitikkojen laiskuuteen saada ongelma kuriin.

- Nyt pitäisi aktiivisella tiedustelutoiminnalla kaivaa kokouspöytäkirjoja ja selvittää, ketkä ovat saaneet vaaliavustusta ja mitä siellä on tapahtunut, Rinne sanoo.

Harmaan talouden asiantuntijan mukaan lonkeroita tulee mietittyä väkisinkin, sillä ainakin suurimmat vaalituen antajat hyötyvät pimeän työvoiman mahdollistamasta halvasta rakentamisesta. Tähän kysymykseen ei ministeri Kataiselta saatu tänään vastausta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.