Mainos

Kuisma erosi SDP:stä

Kansanedustaja Risto Kuisma eroaa sosiaalidemokraattisesta puolueesta ja SDP:n eduskuntaryhmästä. Kuisma ilmoitti erostaan tänään. Kuisma toimii jatkossa yhteistyössä nuorsuomalaisten kahden kansanedustajan kanssa. Kolmikko kertoi perustavansa uuden eduskuntaryhmän "nuorsuomalaiset ja Risto Kuisma". Kuisma sai aseman ryhmän puheenjohtajana.

Kuisma perusteli eroaan sillä, että hän ei saanut SDP:n eduskuntaryhmässä tukea omalle ohjelmalleen.
-Roolini on ollut "napinpainajan" tehtävä, Kuisma sanoi.

"Lakkokenraaliksi" usein kutsuttu Risto Kuisma tuli tunnetuksi SAK:laisen Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton räväkkäotteisena puheenjohtajana ja vuosina 1978-94. Erottuaan liittojohtajan tehtävästä Kuisma asettui ehdolle eduskuntaan kevään 1995 vaaleissa. Hän sai Uudenmaan vaalipiiristä runsaat 14 000 ääntä ja oli yksi maan parhaita ääniharavia.

Kuisma aikoo pyrkiä jatkossakin kansanedustajaksi.
-Tavoitteeni on olla seuraavissa vaaleissa mukana sellaisessa poliittisessa ryhmittymässä, joka on uskottava vaihtoehto nykypolitiikalle, Kuisma sanoi.

Nuorsuomalaiset eivät peitelleet iloaan Kuisman saamisesta monipuolistamaan puolueen tällä hetkellä hieman herraskaista julkista kuvaa. Kuisman puhujanlahjoilla voi olla myös käyttöä, kun puolue ryhtyy perustamaan maakunnallisia yhdistyksiä.

-Yhteistyö Risto Kuisman kanssa tulee puolueen kannalta hyvään aikaan, puolueen toiminnanjohtaja Marita Vuorinen riemuitsi.

Kuisma on tilittänyt värikästä elämäänsä ja uraansa kahdessa kirjassaan. Toinen niistä kertoi mm. vuosista ay-johtajana ja toinen "Takaisin terve elämä" kirjoittajan kamppailua irti alkoholista täysraittiiksi.

Sosiaalidemokraattien eduskuntaryhmä supistuu Kuisman lähdön myötä 62:een. Lisäksi SDP:n eduskuntaryhmä menettää 6 600 markkaa kuukaudessa kansliamäärärahoja. Toukokuusta Kuisman osuus maksetaan nuorsuomalaisten ryhmälle.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.